Doornroosje: Producent Nachtprogramma

Doornroosje in Nijmegen zoekt een Producent Nachtprogramma voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-10-2021Poppodium Doornroosje
Poppodium Doornroosje is al ruim 50 jaar hét poppodium van Nijmegen en omstreken. Van pop, rock en hiphop tot techno, metal en jazz: voor liveshows ben je bij Doornroosje aan het goede adres.

Naast de hoofdlocatie aan het stationsplein exploiteert Doornroosje ook het kleinere poppodium Merleyn en is het (mede-)organisator van festivals als Oranjepop, Bevrijdingsfestival Nijmegen, Valkhof Festival en Het Nest. Met een kleine maar krachtige vaste kern en een kundige en gedreven, grote flexibele schil worden in totaal bijna 400 activiteiten per jaar georganiseerd waarmee meer dan 350.000 muziekliefhebbers worden bereikt. Net als de popmuziek zelf is Doornroosje constant in beweging en nog lang niet uitgegroeid. Doornroosje heeft kwaliteit, professionaliteit en respect hoog in het vaandel en er heerst een open en informele werksfeer. Liefde voor muziek is de grote gemene deler. We Do Music!

De Nijmeegse Nachten waren het domein van DJ’s, dansers, nachtvlinders en feestvierders. Muzikaal gezien werden de grenzen van wat mogelijk was in de breedte én de diepte steeds verder onderzocht en met succes. Na een periode van veel te rustige nachten maken we ons op voor een heropleving van het Nijmeegse Nachtleven. Doornroosje speelt daarin een cruciale rol. Jij, onze nieuwe producent, gaat samen met ons de uitdaging aan om die rol optimaal te vervullen.

Doornroosje zoekt een:

Producent Nachtprogramma

28 uur per week (waarvan 8 als stagemanager nachtprogramma)

Als producent nachtprogramma ben je verantwoordelijk voor de productionele voorbereiding van de nachtprogrammering van Doornroosje. Daarbij werk je niet alleen nauw samen met de programmeurs en natuurlijk je collega-producenten, maar ben je ook een van de belangrijkste contactpersonen voor de vele partnerpromotors met wie wij samen ons nachtprogramma maken. Je bent een kei in het verwerken van informatie zoals riders, tijdschema’s, travelinfo en budgetten. Je houdt van agenda’s en planners en je draait je hand niet om voor een logistieke uitdaging, roosterprobleem of technische ogenschijnlijke onmogelijkheid. We’ll make it work is jouw motto. Om goed op de hoogte te blijven van het verloop van de verschillende nachtprogramma’s werk je ook regelmatig als stagemanager op de avonden die je zelf hebt voorbereid.

Als stagemanager nachtprogramma ben je verantwoordelijk voor de veiligheid, voortgang en kwaliteit bij de uitvoering van het nachtprogramma (on stage en backstage) en ben je samen met de bedrijfsleider verantwoordelijk voor het tot een goed einde brengen van een productie. Hierbij werk je zeer zelfstandig en stuur je een klein team aan.

Als producent nachtprogramma ben je onderdeel van een team van producenten en val je hiërarchisch onder het hoofd productie & techniek.

Wij zijn op zoek naar iemand die beschikt over:

 • liefde voor muziek in de brede zin van het woord, met focus op stromingen die goed gedijen in de nacht;
 • affiniteit met het programma van Doornroosje;
 • minimaal mbo-werk-en-denkniveau;
 • kennis van en ervaring met het produceren van events;
 • basale kennis van geluid- en lichttechniek;
 • goede beheersing van zowel Nederlands als Engels in spraak en schrift;
 • uitstekende samenwerkvaardigheden.

En daarbij:

 • ben je een kei in plannen en organiseren;
 • ben je besluitvaardig;
 • werk je kwaliteit- én resultaatgericht;
 • ben je gedisciplineerd;
 • pas je je snel aan in veranderende situaties en ben je flexibel;
 • ben je gastvrij;
 • in de avond- en nachturen beschikbaar voor stagemanagerdiensten, ook op zon- en feestdagen;
 • ben je woonachtig in Nijmegen (of omgeving).

Wij bieden:

 • een prettige werkplek in een informele, dynamische bedrijfscultuur waar mensen hard werken aan een gezamenlijk doel: “We Do Music”;
 • bij een poppodium passende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals toegang tot shows;
 • een aanstelling met een salaris conform schaal 5 van de cao Nederlandse Poppodia en -Festivals (cao-NPF).

We willen dat ons team een afspiegeling is van ons publiek. Bij ons maakt het niet uit welke muziekstijl jou raakt, van wie je houdt, in wie of wat je gelooft en waar je wieg heeft gestaan: je bent welkom om jouw kwaliteiten. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Solliciteren
Schriftelijke reacties van maximaal 1 A4tje en cv, kunnen uiterlijk tot en met 31 oktober 2021 gestuurd worden aan vacatures@doornroosje.nl o.v.v. Producent Nachtprogramma; bij ontvangst sturen wij een ontvangstbevestiging. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 8 november in Doornroosje, Stationsplein 11A, 6512 AB Nijmegen. Voor meer informatie over Doornroosje kan je kijken op www.doornroosje.nl, en voor vragen kan je mailen naar  vacatures@doornroosje.nl.

Zonder motivatiebrief wordt de sollicitatie niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.