De Link: Voorzitter

De Link in Tilburg zoekt een Voorzitter voor circa 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-11-2021De Link, hoor wat er nú speelt!
De Link is een concertorganisatie voor nieuw gecomponeerde muziek in Tilburg, geleid door componisten, musici en liefhebbers. Al 35 jaar tonen we aan dat het werk van hedendaagse componisten een levendige praktijk is. Onverwachte combinaties van genres en invalshoeken, een frisse kijk op de rol van de uitvoerder; er valt steeds iets nieuws te ontdekken.

Als makers en uitvoerders willen we onze bevlogenheid delen met het publiek. Elk seizoen klinkt er bij ons muziek van meer dan 70 eigentijdse componisten. De Link biedt een podium aan de lokale, nationale en internationale top en ondersteunt de ontwikkeling van jong talent. We doen dat op verschillende locaties, met actuele producties uit binnen- en buitenland, vanuit eigen initiatieven en samenwerkingen.

De concertserie van De Link in het Cenakel is de grootste concertserie in Nederland met een programmering volledig gericht op nieuw gecomponeerde muziek. De Link is initiatiefnemer van de Stadscomponist Tilburg, de Artist Residency De Link & Academy of Music & Performing Arts, organiseert bijeenkomsten over muziek, filosofie en cultuurwetenschappen met Studium Generale van Tilburg University en presenteert concerten in diverse expositieruimtes in Noord-Brabant. Vanaf 2020 presenteert De Link iedere twee jaar een eigen productie van internationale allure.

Organisatie
De Link heeft met een team dat grotendeels bestaat uit componisten en musici een uitzonderlijke deskundigheid in huis. Het kleine team van zelfstandigen bestaat uit de artistiek en zakelijk leider, twee marketingmedewerkers, een productieleider en een geluidstechnicus. Het stage management wordt op vrijwillige basis verzorgd door componisten en musici, de kassa wordt bijgehouden door vrijwilligers uit de bezoekerskern.

Bestuur
Het bestuur van De Link houdt toezicht op het beleid van de artistiek en zakelijk leider en op de maatschappelijke doelstelling van de organisatie. De Link hanteert de principes van ‘good governance’ conform de code voor de culturele sector. Daarnaast streeft De Link naar een bestuur met een diverse samenstelling in deskundigheid, sekse, leeftijd en culturele achtergrond. De bestuurstermijn is drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot tweemaal dezelfde termijn. De leden van het bestuur werken onbezoldigd.

Wij zoeken een nieuwe

Voorzitter

circa 4 vergaderingen per jaar

De voorzitter

 • geeft leiding aan de bestuursvergaderingen (gemiddeld vier per jaar)
 • houdt toezicht op het beleid en handelen van de artistiek en zakelijk leider en toetst het functioneren van de stichting
 • treedt indien nodig naar buiten als ambassadeur voor De Link en is aanwezig bij belangrijke bijeenkomsten
 • is positief en toekomstgericht

Profiel nieuwe voorzitter
We vragen van de voorzitter:

 • affiniteit met de culturele sector en de activiteiten van De Link in het bijzonder
 • de beschikking over een relevant (inter)nationaal netwerk
 • het hebben van contacten bij regionale en landelijke overheden is een pre
 • leiderschapskwaliteiten en -ervaring, verbindende kwaliteiten
 • het vermogen empathisch te zijn; een gewaardeerd gesprekspartner die men graag om advies vraagt
 • integer, transparant en verantwoordelijk handelen
 • op de hoogte te zijn van relevante ontwikkelingen binnen en buiten de sector en deze te vertalen naar de doelstellingen van De Link

Interesse?
Kijk voor meer informatie op www.delink.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met de artistiek leider Merijn Bisschops. Stuur je motivatie en cv uiterlijk 1 november naar merijn@delink.nl. Gesprekken vinden plaats in de 2e week van november.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.