Danstheater AYA: Penningmeester

Danstheater AYA in Amsterdam zoekt een Penningmeester voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 10-12-2021Danstheater AYA maakt laagdrempelig en brutaal danstheater voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. We staan voor dans met een sterke inhoud. AYA omarmt sinds de oprichting het ‘anders zijn’. Los van de dominante westerse norm van wat mooi is en wat hoort in dans en theater. We zorgen dat ons jonge en veelkleurige publiek zich thuis voelt in het theater en zich kan herkennen in wat er op het podium gebeurt. In de voorstellingen en de educatie- en participatieprojecten vertellen we verhalen die écht iets teweeg brengen en gaan over de wereld van nu. Per jaar speelt AYA 150 tot 180 voorstellingen voor 23.000 tot 28.000 jonge bezoekers.

Wij zoeken per direct een

Penningmeester

4x per jaar vergadering van drie uur

AYA zoekt een penningmeester, iemand met een financiële achtergrond die ervaring heeft met het opstellen van begrotingen en budgets, een jaarrekening kritisch kan beoordelen en ervaring heeft met non-profit instellingen. Kennis van de formats die binnen de podiumkunsten gebruikelijk zijn, is een pre. Een netwerk in de zakenwereld van het veranderingsmanagement of waarin jongeren een (mede)doelgroep zijn, strekt tot aanbeveling. Bij gelijke capaciteiten gaat de voorkeur uit naar een persoon met een niet-westerse achtergrond; dat geldt net zo hard voor jonge mensen. Affiniteit met het werk van AYA is een voorwaarde.

De penningmeester bereidt samen met de zakelijk leider de vergaderingen voor waarin de jaarbegroting en -rekening geagendeerd staan. De penningmeester adviseert de zakelijk leider waar nodig.

AYA volgt de Code Cultural Governance. Een bestuurslid wordt aangesteld voor de periode van vier jaar met de mogelijkheid van herbenoeming voor een tweede termijn. Het huidige bestuur bestaat uit een voorzitter en drie leden. Alle bestuursleden worden aangesteld op basis van een gewenst profiel en competentie. De bestuursleden werken onbezoldigd. Het bestuur van AYA komt vier keer per jaar bij elkaar. Het bestuur adviseert en controleert. Het is een bestuur op afstand maar niet zodanig dat er sprake is van een Raad van Toezicht.

Reacties waarin je vertelt over jezelf en waarom je solliciteert vóór 10 december richten aan het bestuur, liefst per mail: bestuur@aya.nl, Danstheater AYA Contactweg 42h, 1014 AN Amsterdam. Informatie over de vacature: Manuel Segond von Banchet, zakelijk leider 020-386 85 74 (maandag tot en met donderdag).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.