Cultura: Coördinator Educatie

Cultura in Ede zoekt een Coördinator Educatie voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-10-2021Wil jij werken bij Cultura? Dán kies je voor een inspirerende werkomgeving waar je veel gaat betekenen voor de inwoners van de gemeente Ede. Maak met jouw passie het verschil én draag bij aan het geluk en welzijn van onze bezoekers. Onze missie? Iedereen in de gemeente Ede in contact brengen met cultuur. Want, cultuur is voor iedereen!
Draag jij bij aan onze missie?

Wij zijn op zoek naar een:

Coördinator Educatie

20 uur per week, ingang: december 2021

Ben jij onze nieuwe Coördinator Educatie? Dán maak je deel uit van het cluster Educatie en draag je actief bij aan het (door)ontwikkelen van onze organisatie. Hoe je dat precies gaat doen? Dat is natuurlijk aan jou. Maar we nemen je graag mee in jouw toekomstige werkzaamheden.

Dit ga je doen
Ha, nieuwe Coördinator Educatie! In jouw functie coördineer je een diverse verscheidenheid aan educatieve kunst- en cultuurprojecten binnen het cluster Educatie. De Coördinator is generalist op het gebied van kunst en cultuureducatie.

Als Coördinator ontwikkel je projecten en activiteiten. In samenwerking met het werkveld stel je de behoefte van de lokale partners en (potentiële) klanten vast. Je bewaakt de voortgang van de projecten, stemt af met de opdrachtgever, neemt beslissingen met betrekking tot het proces, inhoud en kwaliteit om de doelstellingen te behalen. Je hebt een natuurlijke radar om kansen en trends in het werkveld waar te nemen. Deze kun je omzetten naar voorstellen ten behoeve van innovaties. Je adviseert de manager Educatie over het betreffende beleid en uitvoering.

Als Coördinator Educatie ben je (mede)verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies gericht op inschoolse cultuureducatie en draag je zorg voor de verantwoording van toegewezen subsidiegelden.

Je maakt deel uit van een dynamisch en laagdrempelig team van professionals die het beste bij elkaar naar boven haalt én continu klaarstaat voor de Edese bevolking.

Jouw werkplek
In jouw functie draait alles om het coördineren van een aansprekend een verrassende cultuureducatie (inschools) binnen de gemeente Ede.

Nog even in de kort
Als onze nieuwe Coördinator Educatie beschik je ten minste over:

 • Hbo-werk- en -denkniveau;
 • Aantoonbare brede interesse voor cultuur en educatie;
 • Kennis van/affiniteit met muziek, dans, beeldende vorming en theater en daaraan gerelateerde media-educatie, leermethodes van scholen en projecten;
 • Financieel en strategisch inzicht en in staat verbanden te leggen;
 • Sterke communicatieve en goede netwerkvaardigheden;
 • Kwaliteiten om het culturele aanbod en haar dienstverlening van de organisatie overtuigend onder de aandacht van de klant te brengen;
 • Vraaggericht, gestructureerd en projectmatig werken en denken in nieuwe mogelijkheden;
 • Een creatieve geest, aanstekelijk enthousiasme en een resultaatgerichte ondernemende houding;
 • Je wordt blij van het ontwikkelen van een inspirerende en verassende programmering van educatieve activiteiten, samenwerkingen aangaan en de dienstverlening verbreden.

En natuurlijk heb je een groot hart voor het culturele, maatschappelijke en educatieve werkveld.

We streven ernaar nieuwe perspectieven binnen te halen en zoeken een kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Je vindt het volledige functieprofiel hier en het nieuwe organogram hier.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • Cultura biedt een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao Openbare Bibliotheken, schaal 8, € 2.804,- tot € 3.593,- op fulltime basis.

Reageren op deze vacature:
Voor vragen over de vacature kan contact worden opgenomen met: Maarten Rood,
Adviseur HRM. Bereikbaar per telefoon: 0318-672 800 of per
e-mail: personeelszaken@cultura-ede.nl.

Stuur jouw motivatiebrief met Curriculum Vitae naar: personeelszaken@cultura-ede.nl. Door te reageren op de vacature ga je akkoord met de gegevensverwerking van jouw sollicitatiebrief en cv door Cultura. Reageren is mogelijk tot en met 20 oktober 2021.

Een assessment kan onderdeel uit maken van de selectieprocedure. Het overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt eveneens onderdeel uit van de selectieprocedure. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden week 43 van 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.