Codarts Rotterdam: Logopedist / Docent

Codarts Rotterdam in Rotterdam zoekt een Logopedist / Docent voor 0,26 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2021PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs-en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigen hiervan.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Wij zoeken voor de afdeling Student Life een

Logopedist / Docent

0,26 fte

Afdeling Student Life
De fysieke en mentale eisen van podiumkunstenaars zijn hoog. Student Life is een stafafdeling bij Codarts die zich richt op de fysieke en mentale gezondheid en welzijn van alle studenten binnen Codarts. Student Life bestaat uit het decanaat en het Performing Arts Health team met daarin manueel-fysiotherapeuten, (sport)diëtist, logopedist en psycholoog. Met Student Life hebben studenten toegang tot informatie, educatie, advies en individuele begeleiding op het gebied van blessurepreventie, prestatieverbetering, persoonlijke ontwikkeling en algeheel welzijn.

Wat ga je doen?
Je verzorgt spreekuren logopedie voor onze (zang)studenten en je organiseert screenings, waarin je KNO-keuringen voor (zang)studenten en stemtesten voor de opleidingen Docent Muziek en Docent Dans initieert, uitvoert en vastlegt. Daarnaast verzorg je groepslessen “zorg voor de professionele stem’’ (preventie stemblessures) voor onze (zang)studenten. Tot slot maak je actief deel uit van het Performing Arts Health team en heb je daarnaast regelmatig contact met de zangpedagogen, docenten, onderzoekers van het lectoraat Performing Arts Medicine en met het extern netwerk. Je draagt proactief bij aan de preventie en prestatieverbetering van onze (zang)studenten.

NB Een groot deel van onze studenten komt niet uit Nederland en regelmatig worden lessen in het Engels gegeven.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken iemand met inlevingsvermogen, die goed kan observeren én maatwerk kan leveren. Die de eigen verworven kennis kan vertalen naar de praktijk en de theoretische stof op een aansprekende en verhelderende manier kan overbrengen aan onze studenten. Wij verwachten dat onze nieuwe collega op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen het vakgebied.

Jouw ervaring

 • Parate kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de (professionele) spreek- en zangstem;
 • (Basis)kennis van en inzicht in diverse zangstijlen, klassiek, pop, jazz, muziektheater en wereldmuziek;
 • Kennis van diverse methodieken in spreken en zingen;
 • Logopedisch-technische vaardigheden voor therapie en training van de spreek- en zangstem, zowel individueel als in groepen;
 • Ervaring met spreken in het openbaar. Ervaring als zanger(es) is een pre;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal;
 • Aantoonbare didactische vaardigheden. Het verzorgen van een groepsles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure;
 • Ervaring of affiniteit met digitaal lesgeven.

Geboden wordt:

 • Salariëring in salarisschaal 11 (minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85) van de cao-hbo 2020, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een goede verlofregeling, een dertiende maand, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, collectieve zorgverzekering.

Tot slot:
Aangezien er slechts één logopedist werkzaam is binnen Codarts, zul je vóór de start van je werkzaamheden ingewerkt worden door de vertrekkende collega. We vinden het namelijk belangrijk dat een zorgvuldige werkoverdracht plaatsvindt gezien de aard van de functie en rol binnen Codarts én het specialisme. Hiervoor vragen we je in totaal 24 uur te reserveren in de maanden april, mei en juni 2022.

Het werk wordt verricht in 34 lesweken in te vullen tussen september en eind juni, met uitzondering van herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie.

Informatie:
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Stephanie Keizer-Hulsebosch, Hoofd Student Life, sckeizer@codarts.nl.

Sollicitaties:
Je sollicitatiebrief met cv kun je tot en met 1 december 2021 sturen per e-mail sturen aan bureaupo@codarts.nl.

Op maandag 6 december zal de eerste sollicitatieronde plaatsvinden.

Goed om te weten:
Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.