CKC & partners: Projectleider Cultuurparticipatie

CKC & partners in Zoetermeer zoekt een Projectleider Cultuurparticipatie voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-10-2021CKC & partners is het centrum voor amateurkunst, cultuurparticipatie en cultuur- en techniekeducatie in Zoetermeer. Onze droom is om elke Zoetermeerder in contact te laten komen met kunst, cultuur en techniek. Jong, oud, onder schooltijd en in de vrije tijd, omdat creativiteit en verbeeldingskracht vaardigheden zijn waar je veel plezier van hebt en je tegelijkertijd steviger in de maatschappij zetten. Een bijzonder leuke klus waar we met ons team elke dag aan bouwen.

CKC & partners zoekt per direct een

Projectleider Cultuurparticipatie

28 uur per week

In 2020 heeft CKC & partners het samenwerkingsplatform Wijck geïnitieerd om bij te dragen aan sociale cohesie in de wijk en kunst & cultuur nóg toegankelijker te maken voor Zoetermeerders die hier niet vanzelfsprekend mee in aanraking komen. In dit platform werken wijkbewoners, het sociaal domein en de culturele instellingen intensief samen.

In de functie als projectleider maak je onderdeel uit van het zelfsturend team Wijck binnen CKC & partners. Je bouwt mee aan de ontwikkeling van cultuurparticipatie in de stad. Je bent een verbinder en projectleider van diverse projecten; je brengt mensen samen, schrijft projectplannen en verantwoordingen, onderhoudt netwerken, organiseert en coördineert.

Je bent verantwoordelijk voor het verder uitrollen en coördineren van twee programmalijnen, te weten ‘Cultuur met de wijk’ en ‘Cultuur naar de wijk’.

Met de programmalijn ‘Cultuur met de wijk’ organiseren we culturele ontmoetingen in de wijken samen met bewoners en sociale, maatschappelijke en culturele organisaties. Wijkbewoners worden geactiveerd om zelf en samen cultuur te maken. Zo wordt bijgedragen aan een groter leef- en woonplezier en een sterkere sociale verbinding in de wijk. Je stuurt culturele werkers aan, zodat zij zich sterk kunnen wortelen in de wijk en vanuit hun onafhankelijke positie wijkprojecten initiëren en faciliteren. Vanzelfsprekend ben je als projectleider verantwoordelijk voor de monitoring, evaluatie en eindafrekening van alle wijkprojecten.

Met het programma ‘Cultuur naar de wijk’ brengen we culturele activiteiten naar de wijken. We nemen hiermee drempels weg en maken kunst en cultuur toegankelijker voor alle inwoners van Zoetermeer. Voor dit programma onderhoud je intensief contact met culturele aanbieders in de stad en de wijkpartners.

Voor beide programma’s ben je een gesprekspartner voor de gemeente Zoetermeer, sociale, maatschappelijke en culturele organisaties en weet je op overtuigende wijze draagvlak te creëren voor samenwerkingsprojecten in de wijk.

Jouw profiel:

 • Je bent een ervaren projectleider;
 • Je kracht ligt in het verbinden en enthousiasmeren;
 • Je beschikt over relevante werkervaring en/of hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt affiniteit met cultuurparticipatieprojecten in de wijk;
 • Je kunt goed luisteren, ideeën omzetten naar concrete plannen en bent een aanpakker;
 • Je hebt bij voorkeur een bestaand netwerk op het gebied van kunst en cultuur en bent bekend met Zoetermeer
 • Je bent gedreven, creatief en kunt snel schakelen

Wat bieden we jou:

 • Samenwerken met een klein, enthousiast en betrokken team;
 • Onderdeel zijn van een inspirerende nieuwe beweging op het snijvlak van sociaal en cultureel werk;
 • Een overeenkomst van opdracht of een tijdelijke aanstelling van in eerste instantie een half jaar;
 • Mogelijkheid tot verlengen van samenwerking of dienstverband;
 • Salarisschaal 10 (inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal € 4.151,- bij een fulltimebaan) van de cao Kunsteducatie;
 • Arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de cao Kunsteducatie.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan je CV en motivatie per e-mail naar cschippers@ckc-zoetermeer.nl. Je kunt op deze vacature reageren t/m 31 oktober 2021. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Carla Schippers via cschippers@ckc-zoetermeer.nl

Kijk voor meer informatie over Wijck op www.wijck-zoetermeer.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.