BplusC: Cultuurcoach Kunst en Cultuur (A)

BplusC in Leiden zoekt een Cultuurcoach Kunst en Cultuur (A) voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-11-2021BplusC is dé organisatie voor kennis, kunst en contact in Leiden en omstreken. Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Leiden, Leiderdorp, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar.

Binnen de afdeling Innovatie en Onderwijs zoeken wij, per 1 december, een

Cultuurcoach Kunst en Cultuur (A)

32 uur per week (0,89 fte)

De Cultuurcoaches in de wijk zijn een initiatief van de gemeente Leiden. Cultuurcoaches stimuleren deelname aan cultuur, koppelen vraag en aanbod aan elkaar en verbinden cultuur met andere sectoren in de gemeente. Met de inzet van de Cultuurcoaches stimuleren we deelname aan cultuur voor iedereen, met in het bijzonder aandacht voor groepen die belemmeringen ervaren om deel te nemen.

Er zijn Cultuurcoaches in de wijk die jeugd (4 – 13 jaar) kennis laten maken met muziek, nieuwe media, beeldende kunst, dans en theater. Dit doen zij vanuit het project Verwonder om de Hoek. Voor (thuiswonende) ouderen wordt er een programma aangeboden in kader van eenzaamheid. Daarnaast zijn er Cultuurcoaches die de sectoren cultuur en zorg met elkaar verbinden.

Door het bieden van aantrekkelijke programma’s maken deze groepen kennis met de diverse cultuuruitingen en de culturele voorzieningen die Leiden te bieden heeft.

Functie:
De Cultuurcoach (A) legt verantwoording af aan het hoofd van de afdeling Innovatie en Onderwijs. Je geeft zelf geen leiding. Je stuurt samen een andere Cultuurcoach (A) functioneel het team van Cultuurcoaches (B) aan. Als Cultuurcoach (A):

 • heb je een relevante HBO opleiding;
 • organiseer je culturele activiteiten voor de specifieke doelgroep;
 • verdeel je samen met de andere Cultuurcoach (A) de werkzaamheden en samen voeren jullie het team aan;
 • initieer je samenwerking met partners in de wijk;
 • ben je verbinder voor de culturele instellingen in de stad en de wijken;
 • ben je deels uitvoerder van de ontwikkelde cultuurprogramma’s en –activiteiten;
 • evalueer je de programma’s en activiteiten;
 • neem je deel aan relevante overleggen;
 • maak je de activiteiten bekend bij de doelgroep met passende promotie.

Voor een uitgebreide beschrijving van de taken en bevoegdheden verwijzen we naar de uitgebreidere Functiebeschrijving Cultuurcoach A.

Wat vragen wij:

 • je beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • je bent een netwerker en creatief denker;
 • je hebt kennis over – en affiniteit met kunst en cultuur;
 • je kan zelfstandig voor een groep activiteiten verzorgen, organiseren en evalueren;
 • je bent gericht op samenwerking, klantgericht en flexibel.

Wat bieden wij:
Een verantwoordelijke en brede functie met de nodige ruimte voor het ontplooien van initiatieven.

Een salaris conform cao Openbare Bibliotheken, schaal 8 (min. € 2.804 – max. € 3.593, indeling afhankelijk van jaren relevante werkervaring).

Aanstelling is in eerste instantie voor de periode tot en met 31 december 2022.

Informatie:
Hélène Neerhoff, 071-5168535 (secretaresse) of H.Neerhoff@bplusc.nl of Kevin Jolly, tel. 0900-2323000 (algemeen nummer), of K.Jolly@bplusc.nl.

Sollicitatie:
Herken jij je hierin? Kijk dan hier voor een uitgebreide functiebeschrijving. Mail je motivatiebrief en cv uiterlijk 7 november naar HR@bplusc.nl onder vermelding van het vacaturenummer HR 21.173. De gesprekken staan gepland op donderdag 18 november (eerste ronde) en maandagmiddag 22 november (tweede ronde).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.