BplusC: Coördinator Klantenservice / Klantadviseur A

BplusC in Leiden zoekt een Coördinator Klantenservice / Klantadviseur A voor 28,8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-10-2021Naast een bibliotheek bestaat BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur, uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Leiden, Leiderdorp, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar. De bibliotheek verandert in een educatieve, maatschappelijke organisatie. Met nieuwe dienstverlening die gericht is op zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling, wordt ingespeeld op belangrijke maatschappelijke veranderingen.

BplusC is per zo spoedig mogelijk op zoek naar een:

Coördinator Klantenservice / Klantadviseur A

28,8 uur (0,8 fte) per week

BplusC is er voor alle inwoners van Leiden en omstreken. We vinden het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroepen.

Afdeling
BplusC heeft in Leiden en Leiderdorp vijf bibliotheeklocaties en een bibliobus. De bibliotheek is in beweging. De focus in onze dienstverlening komt hierbij steeds meer te liggen op het bevorderen van een geletterde samenleving, een participatie- en informatiesamenleving en een leven lang ontwikkelen. Er zijn twee coördinatoren klantenservice die samen operationeel leidinggeven aan werkzaamheden binnen het team klantenservice. Zij zijn functioneel verantwoordelijk voor het hele team, met elk een eigen focus, maar hiërarchisch stuurt ieder zijn eigen team aan.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van de werkzaamheden in de klantenservice, samen met je collega coördinator. Onder de klantenservice valt onder meer de klantadministratie, klantenservice, telefonisten en de klantadviseurs in de bibliotheekvestigingen en de bibliobus. Je begeleidt collega’s op deze terreinen, je zorgt dat gestelde doelen behaald worden en stuurt bij waar nodig. De focus van het werk ligt hierbij op de veranderende dienstverlening van de bibliotheek. Je bent deels ‘meewerkend voorman / vrouw’, je kijkt waar je je team in kan ondersteunen, zodat onze klanten goed geholpen worden. Je stelt een jaarplanning op, komt met concrete verbetervoorstellen en zorgt ervoor dat processen soepel verlopen, zowel in de bibliotheek als op de klantadministratie. Tot je werkzaamheden behoort ook het leiden van een dagstart, werkoverleggen, het voeren van functioneringsgesprekken en het voorkomen van ziekteverzuim. Je zorgt voor een goede aansluiting van de klantenservice op doelen van de andere afdelingen van BplusC, denk hierbij aan dienstverlening met betrekking tot ons aanbod aan lessen en cursussen, voor het onderwijs en het (digi) Taalhuis. Daarnaast zorg je, samen met je team, dat de bibliotheek er representatief en uitnodigend uitziet, dat werkzaamheden worden verdeeld over het team en dat onze leden en bezoekers een welkome ontvangst en goede service krijgen.

De functie
De coördinator Klantenservice maakt deel uit van de afdeling Klantenservice en is verantwoordelijk voor het:

 • Organiseren, plannen en evalueren van de werkzaamheden van de medewerkers binnen zijn/haar team.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het beleid, kwaliteit, aanbod en innovatie van de afdeling Klantenservice.
 • Vertegenwoordigen van het team in afdelings- en afdeling overstijgend overleg.

Als Klantadviseur A ben je verantwoordelijk voor het:

 • Verzorgen van persoonlijk, telefonisch of e-mail contact met (potentiële) klanten over producten en diensten van BplusC.
 • Adviseren van (potentiële) klanten bij de keuze van producten en diensten van BplusC.
 • Zorgdragen voor een soepele aanmeldingsprocedure voor producten en diensten van BplusC.
 • Uitvoeren van en adviseren over publieksactiviteiten.
 • Ondersteunende taken ten behoeve van de Klantenservice.

Voor een uitgebreide beschrijving van de taken en bevoegdheden verwijzen we naar de functiebeschrijving Coördinator Klantenservice en functiebeschrijving Klantadviseur A.

Wat vragen wij

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal vijf jaar aantoonbare (leidinggevende) ervaring in het coördineren en aansturen van werkzaamheden in een dienstverlenende en klantgerichte organisatie.
 • Ervaring in verandertrajecten, waarin je in staat bent het overzicht te bewaren, grote lijnen uit te zetten en je team hierin mee te nemen.
 • Je signaleert problemen, komt met oplossingen en implementeert deze.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent (minimaal) vier dagen per week beschikbaar en hebt een klantgerichte en positieve instelling.

En aanvullend voor de functie Klantadviseur A

 • Ervaring met de geautomatiseerde systemen voor uitlening en Cursusadministratie.
 • Kennis van de kernfuncties van de moderne bibliotheek. Ervaring in de bibliotheek is een pre.
 • Ervaring met het werken met vastgestelde protocollen en werkafspraken op een klantenservice.

Wat bieden wij

 • Een verantwoordelijke en brede functie met de nodige ruimte voor het ontplooien van initiatieven.
 • Een organisatie die constant in beweging is.
 • Een bibliotheeklidmaatschap en toegang tot online trainingen.
 • Een jaarcontract met kans op verlenging.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.667 en maximaal € 3.515 (CAO openbare bibliotheken).

Solliciteren en selectieprocedure
Wanneer deze gecombineerde functie je aanspreekt, mail dan jouw motivatiebrief met cv, uiterlijk 31 oktober 2021 aan hr@bplusc.nl onder vermelding van het vacaturenummer HR 21.169. Eerste gesprekken vinden plaats op 10 november, tweede gesprekken op 15 november 2021.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij: Lara Bleijerveld, Hoofd Klantenservice e-mail: l.bleijerveld@bplusc.nl of telefoonnummer 0900 23 23 000

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.