Bibliotheek Zuid-Kennemerland: Projectleider Educatie

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem zoekt een Projectleider Educatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-10-2021De Bibliotheek
Steeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden om te lezen, te studeren en elkaar te ontmoeten.

De Bibliotheek is motor van een vaardige samenleving en een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt. Het is een plek waar je antwoorden vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is actief in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort.

Algemene informatie afdeling & samenwerking
De bibliotheek zit midden in een transitie: van educatieve bibliotheek naar maatschappelijke bibliotheek. In deze transitie vervult het team Educatie een belangrijke rol in het neerzetten van deze opgave. Het team Educatie bestaat uit 9 professionals op het gebied van lezen, taal, digitaal en participatie. Binnen het team komt er meer onderscheid tussen het leiden van een van de genoemde gebieden, het inhoudelijk maken van programma’s en het organiseren van activiteiten. Als projectleider Educatie, initieer je en ben je integraal verantwoordelijk voor diensten en programmering in samenwerking met scholen, welzijn partners, gemeenten en andere stakeholders.

We zijn op zoek naar een projectleider Educatie op het gebied van lezen, met als doel leesplezier en -bevordering bij de jeugd. Dit met een specifiek aandachtsgebied voor de kinderopvang. Lezen is cruciaal om deel te nemen aan de maatschappij.

Kinderen en jongeren die gemotiveerd zijn om te lezen, besteden er meer tijd aan, worden er beter in en raken daardoor gemotiveerder. Je bent de contactpersoon voor de kinderopvang en gaat vormgeven aan de voorleesuurtjes in de bibliotheek.

Je ontwikkelt samen met je opgebouwde netwerk een gevarieerd aanbod. Hierbij helpen jouw uitstekende projectleiderskwaliteiten je direct om vanuit de structuur en zakelijkheid resultaten neer te zetten. Je maakt optimaal gebruik van het format boekstartcoach, waarbij kwaliteit en efficiency hand in hand gaan. Een concreet doel voor de komende periode is het verder uitrollen van de Boekstartcoach in de verschillende gemeenten.

Wij zoeken per direct een enthousiaste

Projectleider Educatie

24 uur per week

Werkzaamheden & profiel
Samen met onze netwerkpartners ontwikkel je vraaggerichte projecten en programma’s op de genoemde domeinen. In eerste instantie richt de functie zich op het domein “lezen” en dan specifiek op de jongste doelgroep en je adviseert pedagogische medewerkers op dit vlak. Je vertaalt het wat naar het hoe in plannen, acties, budgetten. Voor jou is in- en externe afstemming en samenwerking vanzelfsprekend.

Coördineren, plannen en organiseren van leesbevordering activiteiten en andere projecten gaan je makkelijk af. Voor het opstellen van teksten, verhalen en beeld voor de interne en externe communicatie draai je je hand niet om. Je maakt opleidingsplannen en ‘toolkits’ voor medewerkers/partners die werkzaamheden uitvoeren op een domein. Door jouw transparante en resultaatgerichte manier van werken, ben je in staat om de mensen mee te nemen in de verandering.

Jij:

  • bent ondernemend en hebt een zakelijke aanpak;
  • je bent enthousiasmerend en hebt daadkracht;
  • bent gericht op samenwerking en verbinding, dit is jouw 2e natuur;
  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden die je op alle niveaus inzet;
  • hebt ervaring als projectleider, werkt projectmatig, stelt begrotingen op en bewaakt het budget;
  • hebt affiniteit met de doelgroep, beschikt over kennis en vaardigheden om passende dienstverlening te realiseren;
  • bouwt mee aan een netwerk van relevante partners en potentiële samenwerkingspartners;
  • kunt goed overweg met digitale toepassingen.

Verder heb je minimaal een hbo-diploma op het gebied van Onderwijs, aangevuld met een aantal jaren aantoonbare werkervaring als projectleider.

Aanbod
De functie is aanvankelijk voor de duur van een jaar met mogelijke verlenging. Binnen de afdeling Educatie zijn we bezig met een nieuwe structuur, een nieuwe functieomschrijving is in de maak. Dit kan van invloed zijn op de huidige inschaling.

De huidige inschaling is afhankelijk van kennisniveau en ervaring maximaal € 3.593, — (salarisschaal 8) bruto per maand bij een 36-urige werkweek op basis van de cao Openbare Bibliotheken. De eindejaarsuitkering bedraagt 3,25% en uiteraard ontvang je een lidmaatschap van de Bibliotheek.

De eerste gesprekken vinden plaats op 9 november en de tweede gesprekken op 18 november 2021.

Informatie & solliciteren
Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem contact op met Birgitta Fijen, manager Educatie a.i., birgitta.fijen@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Interesse? Solliciteren kan tot en met 31 oktober 2021, graag motivatie & cv mailen naar: sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De vacature staat in- en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Eventueel winnen wij referenties in. De Bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij; wij zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit in achtergrond en ervaring.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.