Bibliotheek Rotterdam: Specialist Leesconsulent Speciaal Onderwijs

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Specialist Leesconsulent Speciaal Onderwijs (m/v) voor 21 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-11-2021Over Bibliotheek Rotterdam
Bibliotheek Rotterdam is met 2.7 miljoen bezoekers de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze doelstelling? Het bieden van vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat inwoners van Rotterdam zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de samenleving. De bibliotheek staat voor leesplezier, taalvaardigheid, informeren, leren, ontmoeting en debat en kennismaken met kunst en cultuur.

Wij hebben per 1 december ruimte voor een Specialist Leesconsulent Speciaal Onderwijs (m/v) voor 21 uur in de week.

Specialist Leesconsulent Speciaal Onderwijs (m/v)

21 uur per week

Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een specialist leesconsulent die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van producten voor het onderwijs en de uitvoering hiervan. Deze leesconsulent komt nauw samen te werken met Speciaal Onderwijs scholen in Rotterdam.

Plaats in de organisatie:
De taken die behoren tot deze specifieke functie zitten in de deelmissie Taalplezier voor de jeugd. Deze missielijn zet zich in voor preventie van laaggeletterdheid bij schoolgaande kinderen in Rotterdam. Schoolgaande kinderen die in aanraking komen met taal, lezen, boeken en digitale media, creëren essentiële basisvaardigheden voor hun toekomst.

Over de functie:
Het totale team van leesconsulenten geeft uitvoering aan het programma de Bibliotheek op School (dBos) in het onderwijs in Rotterdam. Het doel van dit programma is het leveren van een bijdrage aan het verhogen van geletterdheid bij kinderen en jongeren door het verhogen van het leesplezier. De leesconsulenten leveren een wezenlijke bijdrage aan de kwaliteit van onze dienstverlening, zodat de kwaliteit ervan en de aansluiting op de behoefte van het werkveld geoptimaliseerd wordt.

De specialist leesconsulent SO geeft in samenwerking met de leescoördinatoren van de scholen vorm aan de invulling van het jaarplan binnen de hem/haar toebedeelde scholen. De specialist leesconsulent geeft uitvoering aan de diverse activiteiten die voortvloeien uit deze jaarplannen. Denk hierbij aan ontwikkelen van programma’s/lessen binnen landelijke campagnes, het maken van boekenlijsten voor het speciaal onderwijs, groepsbezoeken, activiteiten in de klas en het geven van teamtrainingen en ouderbijeenkomsten.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar iemand met minimaal MBO+ werk- en denkniveau. Iemand die samenwerking wil en kan vinden, resultaatgericht en communicatief sterk is.
Onze voorkeur gaat uit naar iemand die direct uitvoering kan geven aan het takenpakket, bij voorkeur ervaring heeft met Speciaal Onderwijs en op korte termijn, het liefst per 1 december beschikbaar is.

Belangrijke persoonlijkheidskenmerken en competenties zijn:

 • Resultaatgericht;
 • Plannen en organiseren;
 • Ondernemen;
 • Professionaliteit;
 • Samenwerken;
 • Communicatie.

Opleiding en werkervaring:

 • MBO + werk- en denkniveau;
 • Werkervaring als leesconsulent en/of werkervaring in het speciaal onderwijs;
 • Een afgeronde basisopleiding leesconsulent is een pre;
 • Kennis van jeugdliteratuur;
 • Op de hoogte van ontwikkelingen in het (speciaal) onderwijs.

Wat bieden wij?

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 7 CAO Openbare Bibliotheken met een minimum maandsalaris van € 2.385,- en een maximum maandsalaris van € 3.162,- fulltime basis. Bij ons is een werkweek 36 uur per week! Uiteraard word je ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%;
 • Je neemt deel aan het pensioenfonds POB, waarbij wij als werkgever 2/3e van de premie betalen (www.pob.eu);
 • Afhankelijk van de functie kun je flexibel werken en je eigen tijd indelen;
 • Wij bieden een mooie selectie van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op bedrijfsfitness, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek.

Hoe solliciteer je?
Heb je belangstelling voor deze functie en beschik je over de gevraagde ervaring en competenties? Reageer dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 1 november door middel van een motivatiebrief en curriculum vitae naar: sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Sollicitatiegesprekken zullen zo snel mogelijk na het verstrijken van de deadline ingepland gaan worden.

Voor meer informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Cora König, regisseur van de missielijn Taalplezier voor de jeugd, c.konig@bibliotheek.rotterdam.nl.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.