Bibliotheek Rotterdam: Projectmedewerker Digitale Inclusie 55+

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Projectmedewerker Digitale Inclusie 55+ voor 16-20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 29-10-2021Onze missie
Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Wij hebben per direct ruimte voor een

Projectmedewerker Digitale Inclusie 55+ (m/v)

16-20 uur per week

Het project Digitale Inclusie 55+ ondersteunt samen met bijna 40 organisaties in Rotterdam de ouderen Rotterdammer met het mee kunnen doen in de digitale samenleving. Dit doen we vanuit drie pijlers, namelijk het opbouwen en faciliteren van het netwerk, het verbinden van organisaties binnen de gebiedsgerichte aanpak en het uitvoeren van pilots die gericht zijn op nieuwe vormen van ondersteuning van de oudere Rotterdammers.

Waar ga je werken?
Je werkt voor het project Digitale Inclusie 55+ binnen de missielijn Ontwikkelhuis.

Wat ga je precies doen?
Als projectmedewerker ben je gefocust op het project Digitale Inclusie 55+, waarin we met ruim 35 organisaties in Rotterdam ons inzetten om de oudere Rotterdammer te ondersteuner bij de digitale uitdagingen. Je taken zijn als volgt:

 • Coördinatie rotterdam.hetinformatiepunt.nl: het aanbod van de partners op het gebied van digitale vaardigheden wordt bijgehouden op de website rotterdam.hetinformatiepunt.nl. Voorkomende werkzaamheden:
  • Het onderhouden van contact met het netwerk voor het ophalen van beschikbaar aanbod.
  • Het invoeren van het aanbod in G!DS.
  • Het activeren van het gebruik van de website door intermediairs.
 • Projectondersteuning: je ondersteunt de projectleider Digitale Inclusie 55+ bij de volgende werkzaamheden:
  • Invoeren van inkooprelaties en monitoren facturatie.
  • Aanspreekpunt voor de klankbordgroep
  • Notuleren van de stuurgroep
  • Monitoren urenregistratie projectmedewerkers
  • Ophalen deelnemersaantallen partners en pilots
 • Communicatie
  • Het verzorgen van de tweemaandelijkse updates
  • Het updaten van de flyers per gebied
  • Het bestellen en versturen van communicatiemiddelen voor partners.
 • Activiteiten
  • Het ondersteunen en begeleiden van activiteiten op het gebied van digitale vaardigheden

Wie zoeken wij?
Je bent gewend om in teamverband te werken, je bent enthousiast, klant- en resultaatgericht. Als team realiseren we met een relatief beperkt budget ambitieuze doelen. Dat vraagt om proactiviteit, flexibiliteit, vindingrijkheid, ondernemerschap en samenwerking. Je werkt zelfstandig en efficiënt, en je kunt goed prioriteiten stellen. Daarnaast heb je affiniteit met het thema digitale inclusie en de doelgroep ouderen.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal een mbo-4-werk- en -denkniveau
 • Je bent minimaal voor 16 uur beschikbaar en redelijk flexibel
 • Je bent analytisch sterk, werkt nauwkeuring en klantgericht
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed
 • Je kunt goed overweg met office pakketten zoals Outlook, Word en Excel

Wat bieden wij?

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 6 cao Openbare Bibliotheken met een minimum maandsalaris van € 2.107,- en een maximum maandsalaris van € 2.873,- op fulltime basis. Bij ons is een werkweek 36 uur per week! Uiteraard word je ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring.
 • De tijdelijke aanstelling is tot en met 31 december 2021 met kans op verlenging.
 • Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%.
 • Je neemt deel aan het pensioenfonds POB, waarbij wij als werkgever 2/3e van de premie betalen (www.pob.eu).
 • Afhankelijk van de functie kun je flexibel werken en je eigen tijd indelen.
 • Wij bieden een mooie selectie van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op bedrijfsfitness, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek.
 • Wij vinden het erg belangrijk om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Wij gaan graag met je in gesprek over je ambitie en je hebt altijd toegang tot de e-learning omgeving van GoodHabitz met meer dan 250 trainingen.
 • Je werkt bij Bibliotheek Rotterdam, van, voor en met iedere Rotterdammer.

Enthousiast?
Is je interesse gewekt en ben je enthousiast geworden? Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen! Je kunt je motivatiebrief en cv sturen voor 29 oktober 2021 naar: sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Deze vacature staat intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Merit van Breukelen via m.vanbreukelen@bibliotheek.rotterdam.nl.

Solliciteer!

Wij ontvangen voldoende reacties op onze vacatures, acquisitie op deze vacature is dan ook niet nodig.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.