Bibliotheek Bollenstreek: Collectiespecialist

Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest zoekt een Collectiespecialist voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-10-2021Wie zijn wij?
De collectie is bij alles wat we doen het kloppende hart van de bibliotheek. De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. Wij hebben acht prachtige en totaal verschillende vestigingen in vijf gemeenten: Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond). De organisatie is in transitie van een traditionele uitleenbibliotheek naar een bredere maatschappelijk-educatieve bibliotheek. De Bibliotheek Bollenstreek werkt onder meer samen met scholen, welzijnsorganisaties, maatschappelijke en culturele instellingen en lokale overheden. Naast leesbevordering in de bibliotheek en op school zal de focus de komende jaren liggen op (digitale) basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Onze kernboodschap is: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken”.

De Bibliotheek Bollenstreek zoekt per direct voor 24 uur per week een

Collectiespecialist

24 uur per week

Wie zoeken wij?
Leesplezier vergroten voor alle leeftijden is jouw missie. Jij hebt liefde voor boeken en literatuur en snapt hoe je een eigentijdse collectie samenstelt. Op basis van actualiteit, cijfers en samenstelling van het werkgebied zorg jij dat de boeken in de kast precies aansluiten bij de vraag en activiteiten in de bibliotheken. Dat doe je proactief, zelfstandig en met vooruitziende blik. En samen met je collega’s lever je een bijdrage aan de visieontwikkeling op het collectiebeleid.

Praktisch betekent dit voor ons dat jij een collega bent met:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • aantoonbare affiniteit met bibliotheken en (media)educatie;
  • ervaring met projectmanagement;
  • sterk gevoel voor teamwork en tegelijk genoeg werkervaring om zelfstandig te kunnen werken.

Je houdt je bezig met:

  • Samenstelling van de collectie;
  • Samenstellen specifieke collecties in samenwerking met de verantwoordelijken van bijvoorbeeld Taalhuis, de Bibliotheek op school, Boekstart of de Voorleesexpress;
  • Je draagt zorg voor het stimuleren van leesplezier in elke leeftijdscategorie. Dat kan zijn in samenwerking met Marketing, maar ook op eigen initiatief met collega’s op verschillende vestigingen;
  • Je werkt ook met gastcuratorschap.

Wat bieden wij jou?
Je komt te werken in een prettige en stimulerende werkomgeving, waar jouw eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Jouw salaris is gebaseerd op schaal 8, afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 2.629,- en maximaal € 3.369,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Je werkt vanuit Oegstgeest, maar zal ook regelmatig op onze andere vestigingen aanwezig zijn. We geven in eerste instantie een contract voor een jaar. Maar hopen natuurlijk een collega te vinden die veel langer bij ons wil blijven werken!

Meer informatie
Wil je meer weten over de inhoud van deze functie, dan kan je contact opnemen met Jet Govers, Programmamanager Backoffice a.i., via vacature@bibliotheekbollenstreek.nl of 071 5150587.

Sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageren kan tot en met 28 oktober aanstaande. Mail jouw motivatiebrief en CV naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl, t.a.v. Jet Govers o.v.v. Sollicitatie Collectiespecialist. Het eerste sollicitatiegesprek vindt plaats op 4 november in onze vestiging in Lisse. Het tweede gesprek op 11 november.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.