Willem Twee Muziek en Beeldende Kunst: Jazzprogrammeur

Willem Twee Muziek en Beeldende Kunst in ’s-Hertogenbosch zoekt twee Jazzprogrammeurs voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Nader te bepalen | Sluitingsdatum: 22-09-2021Willem Twee muziek en beeldende kunst is hét platform voor muziek en beeldende kunst in ’s-Hertogenbosch: een krachtige, verrassend veelzijdige instelling met twee locaties: de Willem II Fabriek en de Toonzaal. Behalve over tentoonstellingsruimten en analoge klankstudio’s beschikt Willem Twee over drie muziekpodia waarop verschillende genres worden gepresenteerd. Een groep van bevlogen, kundige programmeurs staat garant voor een heel divers muziekaanbod.

Voor ons jazzprogramma zijn we op zoek naar twee jazzprogrammeurs die in nauwe samenwerking zorgen voor de invulling van het jazzprogramma en de schier eindeloze grenzen van de jazz opzoeken.

Jazzprogrammeur

nader te bepalen aantal uur

De voorkeur gaat uit naar een combinatie van een ambitieuze beginnende programmeur en een wat meer ervaren programmeur. Als jazzprogrammeur neem je met regelmaat deel aan het programmeurs-overleg waarin de verschillende muziekgenres en kunstvormen samenkomen die Willem Twee zo uniek maken, cross-overs besproken worden en interdisciplinaire projecten op touw gezet. Als jazzprogrammeur heb je gehoor voor de vele vormen van jazz waaronder ook jong talent, ben je gevoelig voor kwalitatief hoogstaande muziek en ‘in’ voor innovatieve programmering. Je denkt mee over marketing, publieksverbreding, en in- en externe samenwerking.

Jouw takenpakket bestaat o.a. uit:

  • Het programmeren van 30 jazzconcerten per jaar;
  • Het beheren en bewaken van het budget voor je programmering en het vastleggen van afspraken met artiesten en impresariaten;
  • Het aanwezig zijn bij het jazzprogramma om de kwaliteit te kunnen toetsen en te zien hoe deze bij het publiek in de smaak valt;
  • Het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk met artiesten en ensembles, impresario’s en collega instellingen;
  • Het samenwerken met andere programmeurs en curators om interdisciplinaire projecten tot stand te brengen.

Jij bent:
Jij bent proactief en op de hoogte van de ontwikkeling van jazz en nieuwe bewegingen in de jazzwereld. Je programmeert niet louter aan de hand van de vraag van het publiek en van het aanbod van de jazzwereld, maar laat je ook leiden door eigen ideeën en initiatieven.

Jouw werkzaamheden:
Het gaat om de programmering van een vaststaand aantal concerten waarvoor je een vergoeding krijgt. De werkzaamheden worden ingeschat op circa zes uur per concert. De vergoeding is gebaseerd op schaal 6 van de CAO voor Nederlandse Poppodia en Festivals.

Reageer uiterlijk 22 september 2021 via onderstaande button.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.