Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals: Secretaris & Social Media Manager

Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals in Amsterdam zoekt een Secretaris & Social Media Manager voor 4 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 24-10-2021Heb jij een hart voor jazzmuziek en maak je graag een verschil voor de sector?

De branchevereniging VNJJ – Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals – werd in 1996 opgericht (toen nog VIP geheten) als ledenorganisatie voor Nederlandse jazzpodia. De VNJJ is belangenbehartiger en ondersteuner van Nederlandse jazzpodia en jazzfestivals. Centraal staat het verstevigen van gezonde- en dynamische verbindingen in de sector. Onze kerntaken zijn o.a. kennisdeling op gebied van o.a. fondsenwerving, programmering, en marketing, en vertegenwoordiging van de jazzsector bij fondsen en overheden. Onze leden variëren van grote professionele podia en festivals tot kleinere jazz-organisaties en door vrijwilligers gerunde initiatieven. Wij zijn er voor jazz-organisatoren met en zonder dak.

Wij zoeken een:

Secretaris & Social Media Manager

4 uur per week | freelance basis

Als secretaris is het jouw verantwoordelijkheid om het VNJJ-bestuur te ondersteunen. Denk bij secretariële taken aan notuleren, de ledenlijst bijhouden, binnenkomende post bijhouden, de website updaten, en input verzamelen voor de nieuwsbrief. Je bent het contactpunt voor de leden en assisteert het bestuur waar nodig met communicatie richting de leden.

De Social Media Manager taken omvatten content creatie voor onze projecten en promotie via onze bijbehorende Facebook en Instagram accounts. Denk hierbij aan concertaankondigingen, belangrijk nieuws verspreiden, relevante leden en artiesten taggen, kanalen van de podia en artiesten in de gaten houden en posts delen. Vaardigheden m.b.t content creatie, zoals het gebruik van ontwerpsoftware InDesign of Canva, zijn hiervoor essentieel.

Je profiel:

  • je wilt graag ervaring opdoen op bestuursniveau;
  • je hebt een liefde voor jazzmuziek en verkeert graag onder musici en programmeurs;
  • je houdt van het opbouwen van een organisatie en ziet de meerwaarde van verbinding;
  • je kunt flexibele werktijden aanhouden;
  • je bent communicatief vaardig in het Nederlands
  • je kunt goed zelfstandig werken en bent een goede planner;
  • je bent bereid incidenteel ’s avonds en/of in het weekend te werken en te reizen indien gewenst en mogelijk (rondom ledenbijeenkomsten en bestuursvergaderingen);
  • je bent creatief en beschikt over relevante Facebook en Instagram vaardigheden en werkervaring;
  • je bent bekend met Adobe InDesign voor de creatie en aanpassen van (bestaand) promotiemateriaal of bereidt dit te leren.

De functie:
Wij hebben als doel deze functie zo duurzaam mogelijk in te vullen. De startdatum is zo spoedig mogelijk (voorkeur per 1 november 2021), en de functie beslaat gemiddeld 4 uur per week (we vragen een flexibele inzet van deze uren, op basis van urgentie rond activiteiten of deadlines). De functie wordt freelance ingevuld. De vergoeding bepalen we in overleg, en is exclusief eventuele reiskosten.

Heb je vragen?
Mail Pieter Schoonderwoerd op voorzitter@vnjj.nl voor vragen.

Stuur uiterlijk 3 oktober jouw CV en Motivatiebrief naar info@vnjj.nl ovv vacature.

De VNJJ voert een personeelsbeleid waarin (culturele) diversiteit een speerpunt is. Wij zijn een inclusieve organisatie die streeft naar een divers team dat een afspiegeling is van de Nederlandse jazzsector.

Voor meer informatie over onze organisatie zie onze website.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.