Theaterschip: Jonge professionals in de podiumkunst

Het Theaterschip in Deventer zoekt Jonge professionals in de podiumkunst voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-10-2021Het Theaterschip is een culturele organisatie, gevestigd in het Havenkwartier in Deventer, die zich richt op talentontwikkeling en cultuureducatie voor de doelgroep jonge mensen. Primair richt het Theaterschip zich op theater en werkt vaak multidisciplinair.

Het Theaterschip is namens het samenwerkingsverband De Werf op zoek naar

Jonge professionals in de podiumkunst

20 uur per week

Over De Werf
Je maakt het in het Oosten!

De Werf is een nieuw talentontwikkelingstraject voor jonge professionals. De Werf is een samenwerkingsverband van Nationale Jeugdorkesten Nederland, Theater Gajes, ID Theatre Company en het Theaterschip. Met De Werf wordt geïnvesteerd in het makersklimaat in Oost-Nederland.

De jonge professionals doorlopen in 18 maanden vier fasen. De eerste fase is gericht op onderzoek en experiment, de tweede fase op het maken van een locatievoorstelling, de derde fase op een kleine zaal productie en tijdens de vierde en laatste fase werkt de jonge professional naar een eindproduct. De Werf richt zich met de producties op een jong publiek. De Werf start op 1 januari 2022.

De profielen van de jonge professionals bij De Werf:
De professionals die in aanmerking komen voor een ontwikkeltraject binnen De Werf hebben minimaal een HBO-kunstvakopleiding afgerond. Zij hebben hun diploma niet langer dan drie jaar geleden behaald bij aanvang van het traject en hebben binding met regio Oost-Nederland doordat ze er woonachtig of opgegroeid zijn of bereid zijn hier te gaan wonen.

De jonge professional volgt het traject in principe op woensdag, donderdag en vrijdag. Tijdens de speelperiodes kunnen deze dagen afwijken.

Uitvoerend maker (vier plekken):
De uitvoerend maker is HBO afgestudeerd als bijvoorbeeld performer, muziektheater, theatermaker, speler/acteur of danser. Meerdere kunstvakopleidingen bieden studenten de ruimte om zich te ontwikkelen als uitvoerend maker of makende speler: een professional die zowel het concept ontwikkelt als uitvoert. De uitvoerend maker beschikt over brede kennis van het vak en is in staat daar zowel zelfstandig als in samenwerking met anderen inhoud en vorm aan te geven. Het leidt tot cabaret, circus, dans, toneel, muziektheater, bewegingstheater en ieder andere denkbare vorm van performance.

Creatief producent (één plek):
De creatief producent heeft een HBO of WO opleiding afgerond op het gebied van kunstmanagement, creative producing, eventmanagement, cultuurwetenschappen, cultuur en economie, master in Theatre of productie. De creatief producent zorgt voor horizontale en verticale samenwerking tussen artistieke en zakelijke ambities en zoekt daarbij naar (bijvoorbeeld maatschappelijke) verbindingen binnen en buiten de cultuursector. De creatief producent werkt daarbij zowel conceptueel als uitvoerend.

Docerend maker (één plek):
De docerend maker heeft een HBO of WO opleiding afgerond als bijvoorbeeld theater- of dansdocent, master in Theatre of Cultural Education. De docerend maker verbindt zijn didactische vaardigheden met zijn maaktalent. De docerend maker beschikt over didactische vaardigheden, ontwikkelt verdiepingsprogramma’s parallel aan de producties van De Werf om de theaterbeleving van het publiek te verrijken. De docerend maker weet hoe je het publiek bereikt of zelfs deelgenoot weet te maken van het maakproces.

Arbeidsvoorwaarden:
De standplaats voor de jonge professionals is het Theaterschip in Deventer.
We bieden een tijdelijk arbeidscontract per 1 januari 2022 voor de duur van 18 maanden voor gemiddeld 20 uren per week in schaal 8 van de CAO Kunsteducatie.

Selectieprocedure:
Stuur je motivatiebrief met cv. Geef aan op welk profiel je solliciteert. In je brief geef je, naast je motivatie, ervaring en je binding met Oost-Nederland, aan wat jij als jonge professional wilt onderzoeken en realiseren.

Reageer vóór 20 oktober 2021. De selectieronde vindt plaats op 1 en 3 november.
Sollicitanten die worden uitgenodigd worden verwacht op één van beide dagen. Hierover krijg je 22 oktober bericht. Voor de uitvoerend makers en docerend makers bestaat deze ronde uit een gesprek en werken op de vloer. Voor de creatief producent bestaat deze ronde uit twee gesprekken.

Je motivatiebrief met cv kun je, evenals vragen, per mail sturen aan Diana Grootjans, hoofd bedrijfsvoering Theaterschip.

Meer informatie over dit traject kun je vinden op theaterschip.nl/werf/.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.