Stichting Omroep Muziek: Basso Profondo

Stichting Omroep Muziek in Hilversum zoekt een Basso Profondo voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2021De Stichting Omroep Muziek (SOM) is het productiehuis voor levende muziek bij de publieke omroepen. De SOM heeft in het kader van de taakstelling Levende Muziek en op basis van afspraken met de NPO, NTR en AVROTROS, de opdracht voor productie van drie grote symfonische series voor NPO Radio 4: de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert. Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onderdeel van de SOM, verzorgen de hoofdmoot van de concerten in de series. Met deze drie series en twee ensembles toont de SOM zich hoeder van vijf merkiconen van traditie én vernieuwing, mede dankzij een constructieve en intensieve samenwerking met NTR, AVROTROS en NPO Radio 4. We produceren vanuit ons eigen gebouw, het rijksmonument Muziekcentrum van de Omroep dat vaste en incidentele huurders kent en een aantal goed lopende concertseries programmeert.

De SOM produceert voor de omroepseries jaarlijks tenminste 75 concerten. Daarnaast kunnen de ensembles hun producties ook elders uitspelen en als de planning voor de series dat toelaat, producties buiten verband van de omroepen realiseren.

Het Groot Omroepkoor, met chef-dirigent Benjamin Goodson heeft de volgende vacature voor uitstekende professionele koorzangers.

Basso Profondo

met een betrouwbare lage Bb

dienstverbanden variërend van 50% tot 100%

Data voor de auditie: 1, 2 en 3 november 2021 (middag/avond)

Het Groot Omroepkoor treedt op in ensembles van 48 tot 72 zangers. Het koor werkt met de beste dirigenten ter wereld, zowel als partner van het Radio Filharmonisch Orkest als in eigen a capella-producties.

Het koor treedt op in het Concertgebouw te Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht (binnen de concertseries van de Nederlandse Publieke Omroep) en werkt samen met gerenommeerde orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest maar ook met andere internationale orkesten.

Het Groot Omroepkoor en zijn artistieke leiding hanteren hoge professionele eisen, om vernieuwende en prachtige concerten voor het publiek te geven waarbij een zeer breed repertoire van barok via klassiek-romantiek en groot operawerk tot hedendaagse muziek wordt uitgevoerd. Tevens bevorderen en moedigen wij de zangers van het Groot Omroepkoor aan om zichzelf te ontwikkelen.

De repetities vinden plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum waar het koor over een eigen studio beschikt.

Kandidaten die ervaring hebben met ensemblezang op het hoogste niveau, een zangopleiding hebben gevolgd en bij voorkeur deze opleiding hebben afgerond en bereid zijn zich in te zetten voor een persoonlijke professionele ontwikkeling, nodigen wij uit te solliciteren. Volledige en enthousiaste betrokkenheid bij het koor en de ontwikkeling daarvan is essentieel; niettemin is er ook ruimte om naast het werk in het Groot Omroepkoor solo te zingen en incidenteel als remplaçant te werken.

Salaris: Bij een fulltime aanstelling varieert het salaris tussen € 2.822,68 en € 4.064,47 bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van € 1.120,00 bruto.

Het verplichte repertoire (zie onderstaande link) bestaat uit een gedeelte solo, koorrepertoire en solfège. Ensemblezang kan deel uitmaken van de auditie. Tevens kan gevraagd worden enige teksten in de moderne talen te lezen.

Wij behouden ons het recht voor een eerste selectie te maken op basis van de opgegeven gegevens en de digitale geluid- en/of video-opnames. De ingestuurde digitale opnames moeten minimaal twee werken in contrasterende stijl en stemgebruik bevatten.

Stichting Omroep Muziek dient zich bij de werving- en selectieprocedure te houden aan de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) en aanverwante wet- en regelgeving. Op basis daarvan hanteert SOM bij het werven van sollicitanten voor audities het volgende uitgangspunt.

Bij het succesvol afleggen van de auditie bieden wij kandidaten die auditie hebben gedaan voor een vaste plaats in het Groot Omroepkoor een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met de intentie om deze om te zetten in een vaste aanstelling.

Nadere inlichtingen worden graag verstrekt door de officemanager van het Groot Omroepkoor, Ria Raven, telefoon 035-671 41 20 of ria.raven@omroepmuziek.nl.

Sluitingsdatum: 30 september 2021. Meer informatie over het verplichte repertoire en hoe te solliciteren: www.muvac.com/vac.

Remplaçanten
Tevens zoeken wij remplaçanten 2e bassen. Meer informatie over het verplichte repertoire en hoe te solliciteren als remplaçant: www.muvac.com/vac.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.