Stichting EX: Kunstcommissielid

Stichting EX in Utrecht zoekt een Kunstcommissielid voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 21-10-2021Stichting EX is beheerder van de locaties EXbunker en EXboot. Beide zijn ontsprongen uit de creatieve geest van een groep Utrechtse kunstenaars. Zij hadden behoefte aan meer plek in Utrecht waar talentvolle opkomende kunstenaars hun werk aan het grote publiek konden laten zien. De basisformule van Stichting EX is eenvoudig: kwalitatieve kunst van opkomend (veelal Utrechts) talent op een laagdrempelige manier beschikbaar stellen voor een zo breed mogelijk publiek. Zowel EXbunker als EXboot bevinden zich in cultureel erfgoed, een WOII bunker in het Wilhelminapark te Utrecht en een Zandpad prostitutieboot gelegen aan de Nijverheidskade in het Werkspoorkwartier te Utrecht. Door deze bijzondere, atypische, expositieruimtes zien we aan de ene kant hoe de kunstenaar uitgedaagd wordt om zijn/haar kunst te verhouden tot de ruimte. Aan de andere kant zien we een zeer divers publiek komen en gaan: niet alleen het geijkte kunstpubliek komt bij ons binnen, maar ook de toevallige passanten worden gegrepen door de aanwezige kunst.

We zoeken voor onze kunstcommissie een nieuw

Kunstcommissielid

Nader te bepalen

De kunstcommissie bestaat uit kunstenaars met al enige jaren ervaring in de kunstwereld en is verantwoordelijk voor de selectie van kunstenaars die mogen exposeren in een van de expositieruimtes van EX: EXbunker en EXboot. Daarnaast krijgt ieder kunstcommissielid circa vier kunstenaars per jaar aan zich gekoppeld om te begeleiden in de aanloop naar de expositie toe.

Wie ben jij?

  • Je bent een kunstenaar met al enige jaren werkervaring in het kunstveld;
  • Je woont in Utrecht of hebt een atelier in Utrecht/bent werkzaam in Utrecht;
  • Je bent bereid tweemaal per jaar actief deel te nemen aan de selectievergadering. Voorafgaand aan de selectievergadering bezoek je de eindexamenexposities van de kunstacademie(s) en maak je een longlist van kunstenaars die jij wilt voordragen;
  • Je bent beschikbaar om minimaal 4 x per jaar begeleiding te bieden aan een kunstenaar in zijn/haar artistieke proces.

Begeleiding bestaat in elk geval uit:

  • een eerste kennismaking (telefonisch of live) met de kunstenaar;
  • minimaal 1 proces bezoek: ofwel 1 atelierbezoek ofwel 1 bezoek in de opbouwweek;
  • je bent aanwezig bij opening van de expositie;
  • je bent bereid jouw eigen kunstnetwerk in te zetten en open te stellen aan de kunstenaar.

Stichting EX heeft voor haar kunstcommissieleden een vaste vrijwilligersvergoeding beschikbaar van EUR 50,- per begeleiding.

Interesse?
Bij interesse of vragen, stuur een mail naar info@stichtingex.nl met jouw motivatie (brief, mail of filmpje), portfolio en een link naar je website. Voor meer informatie over EX, ga naar www.stichtingex.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.