Stichting Duivenvoorde: Plaatsvervangend Kasteelbeheerder

Stichting Duivenvoorde in Voorschoten zoekt een Plaatsvervangend Kasteelbeheerder voor 1 hele dag/ 2 dagdelen per twee weken | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenDuivenvoorde is een ensemble van landgoed, kasteel en park, ontstaat in 1226. Doel van Stichting Duivenvoorde is het behoud van het kasteel en collectie en het landgoed van bijna 270 ha te Voorschoten/Wassenaar als levend cultuur- en natuurmonument. Openstelling voor het publiek en de daarbij horende gastvrijheid zijn hierin cruciaal. Duivenvoorde draait op een kleine vaste staf van 6 FTE, enkele freelancers en een groep van ca. 100 vrijwilligers. Zonder de inzet van vrijwilligers is het voor de Stichting Duivenvoorde niet mogelijk om landgoed en kasteel als cultuur- en natuurmonument te behouden, te versterken en voor het publiek open te stellen. Rondleidingen, open dagen, culturele en zakelijke verhuur, parkonderhoud en nieuwe plannen komen alleen tot stand met de inzet van goed gekwalificeerde vrijwilligers, jong en oud, zowel voor als achter de schermen.

Voor ons kasteel zoeken wij een

Plaatsvervangend Kasteelbeheerder (m/v)

1 hele dag/ 2 dagdelen per twee weken

Dagelijks ontvangen wij op het landgoed en in ons prachtige kasteel Duivenvoorde wandelaars, bezoekers voor het museum, zakelijke gasten, bruidsparen etc. De enthousiaste groep van kasteelbeheerders biedt een warm en gastvrij welkom. Zij zijn hét visitekaartje van Duivenvoorde.

De werkzaamheden van de kasteelbeheerder zijn zeer uiteenlopend van aard; van gastheer tot faciliteit manager, van het inrichten van de kasteelkamers voor verhuur of rondleidingen tot het klaarzetten van koffie/thee en lunches in de vergaderruimtes. Als gastheer/vrouw ontvang je bruidsparen en fotografen bij bruidsreportages, begeleid je huwelijksvoltrekkingen en ontvang je bezoekers voor o.a. onze concerten en lezingen. Deze werkzaamheden vinden zowel overdag als ’s avonds plaats. Je bent onderdeel van een klein en leuk team bestaande uit betaalde staf en vrijwilligers.

Duivenvoorde streeft naar een diverse samenstelling van de groep kasteelbeheerders. Daarom worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Wat vragen wij van een plv. kasteelbeheerder?

 • Je weet bezoekers zich welkom te laten voelen, bent communicatief en sociaal en draagt bij aan een positieve groepsdynamiek
 • Je hebt een proactieve, dienstverlenende werkhouding en een representatieve uitstraling
 • Je bent digitaal vaardig en technisch; denk aan het werken met een digitaal reserveringssysteem, een (camera)beveiligingssysteem en je draait je hand niet om voor bijv. het aansluiten van een beamer
 • Je beschikt over een EHBO / BHV of reanimatiediploma of bent bereid dit te behalen (Duivenvoorde biedt dit aan)
 • Je beschikt over een fysiek goede conditie
 • Je hebt er plezier in het visitekaartje van Kasteel Duivenvoorde te zijn en deel te zijn van een enthousiast team van vrijwilligers en medewerkers
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Voorschoten of in de directe omgeving
 • Het spreken van één of meerdere vreemde talen is een pré

Competenties

 • verantwoordelijk
 • flexibel
 • collegiaal
 • verbindend
 • proactief
 • betrouwbaar
 • Hands on
 • gastvrij

Inzet
Wij vragen een beschikbaarheid van minimaal 1 dag of verdeeld over 2 dagdelen per twee weken (dinsdag t/m zondag, ook in de avonduren). Het betreft een vrijwilligersfunctie, er is een onkostenvergoeding van toepassing. Jij gaat onderdeel uitmaken van een enthousiaste en betrokken groep collega’s die op het kasteel en landgoed goed samenwerken.

Spreekt dit je aan?
Stuur dan zo snel mogelijk een korte motivatiebrief naar Hoofd Bedrijfsvoering Merel IJsbrandy, m.ijsbrandij@kasteelduivenvoorde.nl. Ook kun je bij haar terecht voor nadere inhoudelijke informatie over de functie. Telefoon: 071.5623783

Wij nodigen geschikte kandidaten uit voor een eerste kennismakingsgesprek in het kasteel met inachtneming van de geldende maatregelen van het RIVM: handen wassen, bij klachten bij jezelf of je huisgenoten thuis blijven etc.

Voor deze functie is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. Deze wordt door ons vergoed.

Stichting Duivenvoorde wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren ongeacht culturele en/of sociale achtergrond.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.