Stevenson: Stagiair

Stevenson in Amsterdam zoekt een Stagiair voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenStevenson is een Zuid-Afrikaanse galerie voor internationale hedendaagse kunst.

We zoeken per direct iemand voor onze ruimte op de Prinsengracht.

Stagiair

32 uur per week

Belangrijk: je bent woonachtig in Amsterdam, sterk met InDesign en je beheerst de Engelse en Nederlandse taal uitstekend.

De ideale kandidaat is een student kunstgeschiedenis met een duidelijk aantoonbare internationale blik op kunst, bijvoorbeeld door een migratieachtergrond, eerder onderzoek, of eerdere werkzaamheden. In de loop van je academische studie ben je nieuwsgierig geraakt naar de commerciële sector, en hoe galeries zich bewegen op het raakvlak van theorie en praktijk. Je bent 32 uur per week beschikbaar, gedeeltelijk werkend op de galerie, en gedeeltelijk werkend vanaf huis. Je weet de weg in sociale media en je voelt je net zo op je gemak in een theoretische discussie, als tijdens het glazen afwassen bij een opening. Een hoge mate van zelfstandigheid is een vereiste voor deze stage.

Wij bieden een stoomcursus galeriebeheer. Doordat het een piepklein team betreft, met één directeur en één galerieassistent, raak je direct betrokken bij alle aspecten van de bedrijfsvoering. Daarnaast is er volop ruimte de stage te combineren met een onderzoeksproject, en zal je in deze rol kennis maken met onze kunstenaars, met name degenen die ook in Amsterdam zijn gevestigd. Je hebt de kans samen te werken met ons team in Kaapstad en Johannesburg, via Zoom en e-mail, waardoor je internationale ervaring opdoet zonder Amsterdam te verlaten.

We beseffen dat de ideale kandidaat niet bestaat, dus mocht de functiebeschrijving je aanspreken, maar je hebt net een ander profiel, ontvangen wij toch graag je cv en sollicitatiebrief.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.