Samenwerkings-organisatie De Wolden Hoogeveen: Strategisch Beleidsadviseur Cultuur

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen in Hoogeveen zoekt een Strategisch Beleidsadviseur Cultuur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-09-2021Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen geeft met ruim 750 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.dewoldenhoogeveen.nl!

Het Strategisch Beleidscentrum (SBC) van de Samenwerkingsorganisatie werkt aan beleidsontwikkeling, projecten en programmasturing. Daarbij gaat het om maatschappelijke opgaven en vraagstukken met bestuurlijke betrokkenheid. Vanwege het verlies van onze college is er een vacature ontstaan. Daarom zoeken wij op dit moment een:

Strategisch Beleidsadviseur Cultuur

36 uur per week

Voel jij je helemaal thuis in het culturele domein? Dan bieden wij je een unieke kans. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor alles wat met cultuur te maken heeft in de gemeente Hoogeveen. Van bibliotheekwerk tot en met theater, cultuureducatie en evenementen. In opdracht van de gemeenteraad van Hoogeveen is er onlangs een nieuwe cultuurvisie opgesteld waar de komende jaren uitvoering aan moet worden gegeven. Cultuur heeft dus een belangrijke prioriteit in Hoogeveen en moet voor alle inwoners toegankelijk zijn en bijdragen aan de aantrekkelijkheid van onze gemeente. Ook moet er voor de komende jaren een evenementenkalender wordt opgesteld met tal van aantrekkelijke evenementen. Ben jij diegene die de regie neemt in het cultuurbeleid en zorgt voor de realisatie van ambities? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet!

Wat verwachten wij van je:

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en actualiseren van gemeentelijk beleid op het gebied van cultuur voor hoofdzakelijk de gemeente Hoogeveen;
 • Je neemt de regie in het cultuurbeleid en zorgt voor de realisatie van ambities;
 • Samen met culturele en overige partners stel je een uitvoeringsprogramma voor de nieuwe cultuurvisie op. Je maakt met de grotere culturele instellingen prestatieafspraken op inhoud en financiën;
 • Naast de inhoudelijke ontwikkeling van het culturele aanbod in Hoogeveen heb je ook de opdracht om samen met culturele partners te werken aan plannen voor een efficiënte huisvesting. Ook zorg je ervoor dat culturele partners intensiever gaan samenwerken en je onderzoekt samen met de instellingen de synergievoordelen;
 • Voor de cultuurcoaches ben jij de sparringpartner om te bepalen welke projecten en activiteiten worden uitgevoerd om ambities en doelstellingen te realiseren;
 • Je bent als accounthouder de gesprekspartner voor de grote culturele instellingen: bibliotheek, Scala en stichting Cultuurhuis Hoogeveen. Je bent verantwoordelijk voor het subsidieproces naar deze partijen en zorgt voor de bestuurlijke verantwoording van de jaarrekening en begroting;
 • Omdat het evenementenbeleid voor een belangrijk deel bestaat uit culturele evenementen ben je ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het evenementenbeleid. Zo zorg je voor het opstellen van een jaarlijkse evenementenagenda en een afwegingskader voor subsidies. Ook hierin ben je verantwoordelijk voor het subsidieproces en maak je prestatieafspraken met organisaties van evenementen;
 • Je neemt actief deel aan regionaal beleidsoverleg en projecten in Drenthe;
 • Je bent ook inzetbaar op andere vraagstukken en beleidsterreinen die raakvlakken hebben met cultuur;
 • Je zorgt samen met je collega’s voor samenhang tussen de diverse beleidsterreinen;
 • Je bent voor jouw beleidsvelden verantwoordelijk voor het opleveren van projectplannen, bewaken van resultaten, deadlines en verantwoordingsverslagen.

De SBC-professionals zijn inhoudelijke sparringpartners van de bestuurlijke opdrachtgevers. Ze staan midden in de samenleving met als doel: resultaat op straat. De medewerkers zijn ondernemend, creatief en ambitieus. Er is een plezierige werksfeer waarin de samenwerking versterkt wordt door elkaar scherp te houden, uit te dagen en te inspireren. Daarbij staan de professionals altijd in nauwe verbinding met het bestuur, inwoners, bedrijven en instellingen, samenwerkingspartners en natuurlijk met de eigen organisatie.

Functie-eisen:
Voor deze functie heb je een afgeronde relevante opleiding op academisch of hbo-niveau. Je beschikt over minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van strategisch (cultuur)beleid bij een overheidsinstelling. Daarnaast ben je een stevige persoonlijkheid, zakelijk ingesteld en ben je in staat om relaties met diverse stakeholders op te bouwen. Ook beschik je over een goed ontwikkelde bestuurlijk/politieke sensitiviteit voor de advisering aan het college en de directie en ben je in staat om bij urgentie snel te handelen. Werk je zelfstandig, gestructureerd en houd je het overzicht zonder de details uit het oog te verliezen? Dan nodigen we je uit om te reageren op deze vacature.

Salaris en periode:
Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. Het bijbehorende salarisniveau is schaal 11 (max. bruto €5.169,-bruto per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil 1 oktober 2020).

Interesse?
Je kunt tot 1 oktober 2021 je belangstelling kenbaar maken via www.vooruitindrenthe.nl. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnenkomen via dit platform.

Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Martijn Schuring, teamleider sociaal beleid. Informatie over de procedure kun je krijgen van Jessica Koster. Allen zijn te bereiken via telefoonnummer 140528.

Overige informatie:

 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;
 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vastgesteld voor elke nieuwe medewerker;
 • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams;
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure;
 • Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze inwoners.

* Boventallige kandidaten, re-integratiekandidaten en herplaatsingskandidaten hebben voorrang op de procedure. Hierna op volgorde de interne kandidaten, semi-externe kandidaten (uitkeringsgerechtigden, uitzendkrachten of gedetacheerden, stagiaires, vakantiekrachten en medewerkers van andere organisaties aangesloten bij Vooruit in Drenthe) en externe kandidaten

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.