Podium Islemunda: Evenementencoördinator

Podium Islemunda in Rotterdam zoekt een Evenementencoördinator voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-09-2021Podium Islemunda is een laagdrempelige culturele instelling in IJsselmonde, Rotterdam. Het podium heeft een theaterzaal, filmzaal en vijf studio’s die intensief gebruikt worden door wijkbewoners en uiteenlopende (lokale) culturele en maatschappelijke organisaties. Samen met Bibliotheek IJsselmonde, Rotterdams Wijktheater en Brasserie op Zuid zorgt Podium Islemunda voor een levendige culturele huiskamer voor jong en oud in IJsselmonde.

Het programma van Podium Islemunda omvat films, theatervoorstellingen, concerten, workshops, lezingen et cetera. Er is ook volop ruimte om zelf kunst en cultuur te maken. Podium Islemunda geeft alle ruimte aan talent om zich te ontplooien, te ontwikkelen en verder te komen met hun ambities. Dat maakt Podium Islemunda een levendige maakplek voor een nieuwe generatie makers in de podiumkunsten. Je maakt het allemaal mee!

Binnen het team van Podium Islemunda is per direct een vacature voor een hands-on evenementencoördinator die ervoor zorgt dat alle gebruikers, huurders en bezoekers van ons podium een gastvrije en tot in de puntjes georganiseerde publiekservaring hebben. Dat kan zijn bij wekelijks terugkerende workshops, uitverkochte voorstellingen, meerdaagse festivals of zakelijke bijeenkomsten. Het gebeurt allemaal in Podium Islemunda!

Evenementencoördinator

28 tot 32 uur per week

Als evenementencoördinator werk je intensief samen met collega’s van techniek, horeca, marketingcommunicatie en natuurlijk de artiesten, gebruikers of huurders. Tijdens de activiteiten ben je het eerste aanspreekpunt en je zorgt dat alles aan de voorkant (front-stage) op rolletjes loopt. Daarbij werk je met enthousiaste vrijwilligers die het publiek ontvangen en kaartverkoop en -controle doen. Uiteraard is het onmogelijk om altijd en overal bij aanwezig te zijn, dus kun je terugvallen op een aantal flexibel inzetbare zzp’ers die jouw rol kunnen overnemen tijdens evenementen.

Voor deze functie zoeken we een hands-on organisatietijger met liefde voor cultuur en oog voor detail. Een echte spin-in-het-web die ervoor zorgt dat iedereen zich welkom voelt in Podium Islemunda.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Coördinatie van de publieksontvangst (inclusief kaartverkoop en kaartcontrole) bij alle activiteiten (programmering en verhuringen).
 • Coördinatie van de vrijwilligers die als publieksbegeleider / kassamedewerker meedraaien bij alle publieksactiviteiten (inroosteren, instructies geven, begeleiden op de vloer).
 • Coördinatie verhuringen (hele traject van offerte tot voorbereiding tot eerste aanspreekpunt en ontvangst tijdens de uitvoering).
 • Samen met onze horecapartner invulling geven aan de horecaservice bij alle activiteiten.
 • Beheer van foyer en kleedkamers (sfeer, aankleding).

Onze nieuwe collega

 • Werkt gestructureerd, nauwkeurig en heeft altijd het overzicht.
 • Is organisatorisch en communicatief sterk.
 • Is initiatiefrijk en proactief.
 • Is flexibel en stressbestendig.
 • Is super gastvrij en klantvriendelijk.
 • Is een echte teamplayer waar je op kunt rekenen.
 • Is bereid om onregelmatig te werken (’s avonds, in het weekend).
 • Heeft affiniteit met kunst en cultuur.

Wat bieden wij

 • Een baan in een diverse, inclusieve en ambitieuze organisatie.
 • Een superleuke informele werkplek met professionele collega’s en partners.
 • Een tijdelijk dienstverband met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris in schaal 6 volgens de CAO Nederlandse Podiumkunsten.

Interesse?
Pas je binnen dit profiel en heb je zin om aan de slag te gaan in een creatieve en sociale omgeving in Rotterdam-Zuid, stuur dan uiterlijk 20 september 2021 een motivatiebrief met cv ter attentie van Irma van Lierop (directeur) via info@islemunda.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.