Orkest De Ereprijs: Medewerker Marketing & Publiciteit

Orkest De Ereprijs in Apeldoorn zoekt een Medewerker Marketing & Publiciteit voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-10-2021Als ‘instrument voor levende componisten’ is Orkest De Ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Voor ons zijn vernieuwing, educatie, talentontwikkeling en interdisciplinariteit de belangrijkste pijlers. We geven opdrachten aan componisten voor composities die we zelf uitvoeren. En we nemen het initiatief voor vernieuwende projecten die we in samenwerking met onze partners realiseren. Met deze aanpak hebben we een eigen plaats verworven in de wereld van de nieuwe gecomponeerde muziek. Hiermee bereiken we een breed en divers publiek: jong en oud, liefhebbers en professionals, niet-kenners en ingewijden.

De bezetting van het orkest bestaat uit blaasinstrumenten met elektrische gitaren, piano en slagwerk. De opdrachten en concerten zijn multidisciplinair met een ruime keuze uit zangers, instrumentalisten, (elektronische) kunstenaars, dansers, theatermakers en filmers. Inmiddels heeft Orkest De Ereprijs ruim 400 opdrachtcomposities uitgeschreven en uitgevoerd.

Samenwerkingen van Orkest De Ereprijs bestaan onder meer met: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel, Nationale Jeugdorkesten Nederland, CODA Museum, Musis & Stadstheater Arnhem, Koninklijk Conservatorium Den Haag en ArtEZ University of the Arts.

Wij zijn opzoek naar een

Medewerker Marketing & Publiciteit

16 uur per week

De Ereprijs
Orkest De Ereprijs bestaat uit 14 musici die spelen onder leiding van verschillende (gast)dirigenten. De musici vormen samen de leden van de vereniging De Ereprijs. Deze leden benoemen en controleren het bestuur, dat op zijn beurt een directie aanstelt voor de dagelijkse uitvoering van het beleid. De artistiek leider en zakelijk leider vormen samen de directie. Onder de directie vallen twee medewerkers, waaronder de medewerker marketing & publiciteit.

Functie
De medewerker marketing & publiciteit

 • Ontwikkelt en realiseert een op De Ereprijs toegesneden cross-mediale communicatiestrategie, waarin sociale media een belangrijke rol spelen;
 • Redigeert teksten en levert content voor drukwerk, advertenties, nieuwsbrieven, website en sociale media;
 • Ontwikkelt de nieuwsbrief en mailingen en houdt de website & sociale media bij;
 • Werkt nauw samen met ontwerpers, fotografen en marketingpartners;
 • Onderhoudt contacten met de pers en bouwt het persnetwerk uit;
 • Onderhoudt contacten met vrienden, supporters en donateurs van het orkest, en bouwt dit netwerk uit;
 • Coördineert publieksonderzoek en stelt op basis daarvan verbeteringen of nieuwe initiatieven voor;
 • Ondersteunt sales en onderhoudt contacten met speellocaties.

Profiel
Voor deze functie wordt uitgekeken naar iemand met het volgende profiel:

 • Aantoonbare ervaring in marketing of communicatie;
 • Zelfstandig met een gevoel voor verantwoordelijkheid;
 • Goede teamwerker;
 • Een relevante opleiding (HBO of WO);
 • Taalvaardig, computervaardig en secuur;
 • Vaardig in Nederlands en Engels, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Affiniteit met muziek, cultuur en/of hedendaagse kunst;
 • Twee dagen per week beschikbaar.

Aanbod

 • Een werkplek in het centrum van Apeldoorn met een informele werksfeer;
 • Een inspirerend artistiek programma;
 • Een functie voor 0,4 FTE (16 uur p/w) per 1 november 2021;
 • Een veelzijdige en afwisselende functie tegen een marktconforme vergoeding (wij volgen de CAO Theater & Dans);

Procedure
Sollicitatie met CV en motivatiebrief uiterlijk op 17 oktober 2021 verzenden gericht aan voorzitter Dingeman Kuilman. Een eerste selectie gebeurt op basis van de ingezonden sollicitaties. Voor geselecteerde kandidaten is er een procedure die één of meer mondelinge gesprekken omvat.

Interesse? Reageer door uiterlijk 17 oktober 2021 een e-mail te sturen met de gevraagde documenten naar: vacature@ereprijs.nl

Meer informatie
Heeft u vragen over de functie of de invulling ervan? Neem contact op met Pieter Jongelie (zakelijk leider) via vacature@ereprijs.nl.

De ingezonden sollicitaties worden discreet behandeld. Wij zetten ons actief in om gelijke kansen en diversiteit te bevorderen. Uw kwaliteiten zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap of afkomst.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.