Noord Nederlands Orkest: Piccoloïst

Het Noord Nederlands Orkest in Groningen zoekt een Piccoloïst voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-10-2021Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is een avontuurlijk en toonaangevend symfonieorkest dat vanuit de traditie nieuwe wegen bewandelt zonder daarbij de hoofdzaak uit het oog te verliezen: het symfonisch repertoire levend houden door het op hoog niveau en in spannend samengestelde programma’s te spelen.

Het NNO is het orkest van het Noorden en heeft Groningen als standplaats. Het zoekt graag zijn publiek op in de concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en op scholen. Ook speelt het NNO met regelmaat op andere podia elders in het land, zoals het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht en De Doelen Rotterdam.

Als symfonieorkest staan we midden in de maatschappij en brengen we graag zoveel mogelijk mensen in aanraking met klassieke muziek. Daar hoort voor ons bij dat we waarde hechten aan een divers personeelsbestand. Die diversiteit in onze orkestgemeenschap, de kwaliteit van onze musici en onze programmering maken ons tot een bijzonder orkest.

Antony Hermus is vaste gastdirigent bij het orkest. Michel Tabachnik is aan ons verbonden als emeritus dirigent. Het orkest bestaat uit zo’n 75 vaste orkestleden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.nno.nu.

Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de volgende functie:

Piccoloïst

met verplichting 3e en 2e fluit

0,8 fte | 80%

Datum proefspel: 13 december 2021
Reactietermijn: 25 oktober 2021
Datum indiensttreding: Zo spoedig mogelijk

Verplichte stukken:

 1. Mozart : 1e deel fluitconcert KV 313 (zonder cadens)
 2. Vivaldi : 1e en 2e deel Vivaldi piccolo concert RV 443
 3. Poulenc : 2e deel uit de fluitsonate (te spelen met piccolo)
 4. Orkestpartijen.

De orkestpartijen worden gelijktijdig met de uitnodiging voor het proefspel bekendgemaakt.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Een dienstverband voor bepaalde tijd, bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Contractomvang 80%.
 • Bruto salaris: conform schaal 1 van de cao Nederlandse Orkesten, te vinden op www.vvno.nl, de website van de Vereniging van Nederlandse Orkesten.
 • Verplichte deelname in het pensioenfonds ABP.

Selectieprocedure:

 • De selectie bestaat uit twee delen. Allereerst wordt via een proefspel nagegaan of een kandidaat in artistieke zin in aanmerking komt voor de functie. Daarna vindt een selectiegesprek plaats waarin bekeken wordt of de gekozen kandidaat voldoende affiniteit heeft met het NNO en qua kennis, vaardigheden en persoonlijkheid past bij wat de functie vereist.
 • Kandidaten voor het proefspel worden verzocht een sollicitatiebrief, voorzien van een motivering voor de functie en curriculum vitae, te mailen aan het NNO.
 • Kandidaten komen uit de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland of zijn in het bezit van een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Op basis van de schriftelijke sollicitaties wordt indien nodig een voorselectie gemaakt.
 • De sollicitatie, evenals een opgave van nationaliteit en indien van toepassing een kopie van de werk- en verblijfsvergunningen, dient uiterlijk op 25 oktober 2021 door het NNO te zijn ontvangen.

Coronamaatregelen:
Op basis van de huidige coronamaatregelen kan het proefspel doorgaan. Het NNO volgt de richtlijnen van de overheid en laat bij de uitnodiging voor het proefspel weten wat de actuele coronamaatregelen zijn waar de kandidaten zich aan moeten houden.

Nadere informatie:
Het proefspel vindt plaats in Groningen. Voor nadere informatie over de arbeidsvoorwaarden, kunt u contact opnemen met Hedi Boersema, Adviseur P&O. Voor nadere informatie over de proefspelprocedure kunt u contact opnemen met Celia Hernández Doval, organisatie proefspelen.

E-mail: auditions@nno.nu
Telefoon: +31 (0)50 369 58 00

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.