Nationaal Museum van Wereldculturen: Junior Brand Manager

Nationaal Museum van Wereldculturen in Amsterdam zoekt een Junior Brand Manager voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 20-09-2021Het Afrika Museum bij Nijmegen, het Tropenmuseum te Amsterdam en het Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea over mensen. Samen met het Wereldmuseum in Rotterdam zijn wij het Nationaal Museum van Wereldculturen en inspireren wij tot een open blik op de wereld. Gezamenlijk tonen wij de meest cultureel diverse collectie van Nederland en verbinden wij mensen, culturen, vroeger en nu.

Help jij mee onze maatschappelijk missie vorm te geven en een meer divers publiek te bereiken?

Junior Brand Manager

36 uur per week

Wie ben jij?
Je bent een enthousiaste marketeer met een paar jaar werkervaring. Je bent samen met de senior brandmanager verantwoordelijk voor het merk Tropenmuseum en ziet er op toe dat alle merkgerelateerde uitingen voldoen aan de merkstrategie. Van de marketinguitingen in het gebouw tot aan de campagnes voor tentoonstellingen en events. Je ontwikkelt samen met de senior brandmanager van het Tropenmuseum een actief beleid gericht op het verhogen van de zichtbaarheid en het bereiken van (nieuwe) doelgroepen. Je hebt ervaring met het begeleiden van marketingactiviteiten ten behoeve van projecten, evenementen en (tijdelijke) tentoonstellingen. Dit doe je in nauwe samenwerking met het online team en jouw communicatiecollega’s. Samen met de senior brandmanager ben je de spin in het web. In een projectstructuur werken is voor jou vanzelfsprekend. Je richt je rol in met een vernieuwende blik en kan goed samenwerken.

Wie zijn wij?
De afdeling Marketing & Communicatie bestaat uit 14 medewerkers verspreid over 4 locaties. Je werkt in het team van het Tropenmuseum in Amsterdam. Je bent bereid om ook naar de andere NMVW locaties te reizen. De afdeling werkt met eigen budgetten en houdt zich bezig met de communicatie en de marketing van alle evenementen van de 4 musea. Succes wordt met name afgemeten aan merkbekendheid, PR waarde, bezoekaantallen en publiekswaardering.

Wie wij zoeken?
Wij zoeken een ervaren, ambitieuze en enthousiaste professional. Je bent zelfstandig, resultaatgericht, creatief, stressbestendig, ondernemend en strategisch, maar hebt ook een hands on mentaliteit. Je voelt een grote verbondenheid met onze missie.

Je hebt ook:

 • HBO / WO werk- en denkniveau bij voorkeur met een afgeronde studie bedrijfskunde, marketing / communicatie;
 • Minimaal twee jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie met ervaring op het gebied van campagnemanagement en regiomarketing. Ervaring in de museale sector is een pre;
 • Ervaring met het werken met externe bureaus en met het opstellen en beheren van budgetten;
 • Strategisch inzicht, bent in staat te analyseren en weet de grote lijnen goed te vertalen naar concrete acties;
 • Goede contactuele, organisatorische en redactionele vaardigheden;
 • Een oog voor de omgeving waarin je werkt en je staat ook je mannetje;
 • Een flexibele en teamgerichte instelling.

Wat wij bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging. De functie wordt gewaardeerd in schaal 8 en het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring tussen € 2.634,- en €3.370,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;
 • De arbeidsvoorwaarden volgens de Museum CAO zijn van toepassing;
 • Mogelijkheid om te bouwen aan een prachtig merk met groeipotentie;
 • Een grote hoeveelheid (marketing) kennis door de unieke samenwerking van het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Ben jij geïnteresseerd?
Stuur ons dan vóór maandag 20 september 2021 jouw motivatiebrief en je cv via de link onderstaande sollicitatiebutton.

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde.

Het NMVW is een inclusieve organisatie en staat open voor alle mensen in de samenleving. Wij willen bijdragen aan een arbeidsmarkt zonder discriminatie waarin iedereen gelijke kansen heeft. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Heeft bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Neem dan gerust contact op met de afdeling P&O (personeelszaken@wereldculturen.nl of Dominique Poldervaart, brandmanager: dominique.poldervaart@wereldculturen.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.