Museum Huis Doorn: Stagiair(e) Marketing, Communicatie en Evenementen

Museum Huis Doorn in Doorn zoekt een Stagiair(e) Marketing, Communicatie en Evenementen voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenMuseum Huis Doorn beheert, conserveert en exposeert de unieke nalatenschap (landgoed, (kunst)collectie en authentiek ingericht Huis) van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, die na de nederlaag in de Eerste Wereldoorlog de rest van zijn leven in ballingschap doorbracht in Doorn. Het laat daarbij een breed samengesteld publiek door permanente en tijdelijke exposities en door activiteiten zien hoe bepalend WOI en de periode van het interbellum zijn geweest voor Nederland en Europa. Daarbij wordt de doorwerking van deze oorlog in hedendaagse ontwikkelingen belicht. Door de verhalen van Wilhelm II, één van de belangrijkste historische actors in WOI, en de historische beleving in Huis Doorn te verbinden met de geschiedenis van deze ingrijpende en verwoestende oorlog maakt Museum Huis Doorn wereldgeschiedenis persoonlijk en tastbaar.

De organisatie beschikt over een kleine vaste staf van 6 fte en voert veel taken uit met behulp van circa 180 vrijwilligers. De afdeling MCE is verantwoordelijk voor de marketing van het museum, de interne en externe communicatie en de organisatie van evenementen die op het landgoed plaatsvinden.

Wij zoeken voor de afdeling Marketing, communicatie en evenementen een

Stagiair(e) Marketing, communicatie en evenementen

24 uur per week

Stage lopen bij Huis Doorn is aantrekkelijk omdat je kennis maakt met alle aspecten van een cultuur-historisch museum, dat werkt met professionals, semi-professionals en vrijwilligers. Je werkt nauw samen met de marketeer van het museum en zult gedurende de stageperiode betrokken worden bij de onderstaande werkzaamheden.

Taken en werkzaamheden

 • Opstellen en uitvoeren van marketingplannen voor tentoonstellingen en evenementen: organiseren activiteiten, verzorgen van promotiemateriaal in samenwerking met een externe ontwerper, regelen van advertenties, schrijven van diverse promotieteksten (pers- en nieuwsberichten, folderteksten).
 • Het beheren en monitoren van de sociale media accounts van het museum (Facebook, Instagram en Youtube).
 • Opzetten van een online bezoekersonderzoek.
 • Uitwerken van arrangementen in samenwerking met het lokale toeristische bedrijfsleven.

Verder ben je als stagiair betrokken als projectmedewerker bij de lopende projecten, schrijf je teksten voor de interne en externe nieuwsbrief, denk je mee over de marketingstrategie, neem je deel aan de marketing- en projectoverleggen en opereer je als assistent van de marketeer. In de werkzaamheden word je begeleid door de marketeer, de coördinator van het team. En je leert hoe de marketing en communicatie bij een museum in de praktijk in zijn werk gaat.

Profiel / vereisten stagiair

 • Je bent proactief, hebt een ‘hands-on’ mentaliteit en werkt secuur.
  Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling).
 • Je kunt zelfstandig werken en bent goed in het opstellen van werkplannen.
  Je kunt werken met MS Office en Adobe Photoshop, en eventueel met Adobe Première.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met mensen van verschillende leeftijden.

Stuur je motivatie en je CV naar A.M. van Meel, via a.m.vanmeel@huisdoorn.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.