Mauritshuis: Personal Assistant Algemeen Directeur

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Personal Assistant Algemeen Directeur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 29-09-2021Het Mauritshuis is een wereldwijd bekend museum met een beroemde collectie Nederlandse 17de-eeuwse schilderkunst. De collectie bestaat uit ongeveer 850 schilderijen waarvan het merendeel te zien is in twee historische gebouwen. Eén gebouw is het Mauritshuis, een 17de-eeuws stadspaleis aan het Plein in Den Haag. Dit pand is gebouwd in opdracht van naamgever Johan Maurits van Nassau-Siegen. Het tweede gebouw is de Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof, gesticht door stadhouder prins Willem V. Deze twee panden, met hun bijzondere geschiedenis en befaamde collectie, vormen samen één huis: het Mauritshuis. En dat alles op een historische plek in het politieke centrum van ons land.

Het Mauritshuis is even Menselijk als Meesterlijk. De sfeer binnen onze organisatie, waar circa 80 medewerkers werkzaam zijn, laat zich omschrijven als informeel, warm, collegiaal en betrokken. We werken in een verband van korte lijnen, waar beslissingen snel en overwogen worden genomen. In 2022 vieren wij het 200 jarig bestaan van het Mauritshuis. Dit doen we door verschillende tentoonstellingen te organiseren en bijzondere programmering voor het publiek te ontwikkelen.

Personal Assistant Algemeen Directeur

36 uur per week

Samen met de PA van de Zakelijk Directeur en de Secretarieel Medewerker vorm je het secretariaat. Als PA van de Algemeen Directeur ben je de spil van het museum. Collega’s, leveranciers, partners, Vrienden van het museum etc, komen allemaal bij jou terecht, jij bent immers de liaison tussen de directeur en al haar contacten en die van het museum.

Dit ga je doen:

  • Je verwerkt binnenkomende informatiestromen door het selecteren, ordenen en registreren van post/telefoon/email; je bereidt te nemen acties voor, redigeert correspondentie, rapportages, notities e.d. aan de hand van globale aanwijzingen;
  • Je beheert en bewaakt de agenda van de directeur;
  • Je ontvangt bezoekers, organiseert zakenreizen, lunches en diners; assisteert de directeur bij openingen, ontvangsten, lezingen, e.d. en je bent haar tweede geheugen;
  • Je bereidt vergaderingen voor van de Raad van Toezicht en van de Johan Maurits Compagnie, verzamelt en verspreidt vergaderstukken, notuleert, werkt stukken uit, zorgt dat deadlines worden gehaald;
  • Je begeleidt de (werkzaamheden van de) Medewerker Secretariaat;
  • Je verricht secretariële, administratieve en organisatorische werkzaamheden ten behoeve van de Algemeen Directeur, de Raad van Toezicht en de Johan Maurits Compagnie.

Dit breng je mee:
We kijken uit naar een PA met een vrolijke, flexibele en energieke inbreng en een sterk ontwikkeld organiserend vermogen. Als persoonlijke waarden heb je vertrouwen en loyaliteit hoog in het vaandel staan. Afspraken en regels vind je belangrijk, maar je kunt net zo goed omgaan met verandering. Vanzelfsprekend ben je klant- en resultaatgericht, sterk in alle vormen van communicatie (NL/UK) en organisatiesensitief. Graag zien we iemand met een Hbo-opleiding of vergelijkbare kennis en relevante werkervaring, idealiter ben je goed bekend in en met Den Haag.

Dit bieden wij:

  • Een afwisselende functie in een van de mooiste musea van Nederland.
  • Een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor de periode van een jaar, met de intentie deze bij goed functioneren te verlengen.
  • Een salaris in schaal 9 conform de museum CAO, inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder biedt de CAO o.a. 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
  • Werkdagen worden in overleg vastgesteld. De werkzaamheden vinden incidenteel plaats buiten kantoortijden. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Belangstelling?
Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk woensdag 29 september 2021 naar vacaturesecretariaat@mauritshuis.nl onder vermelding van Vacature PA Algemeen Directeur. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 11 oktober.
Voor meer informatie: Anneloes Ligtenberg, HR Manager (a.ligtenberg@mauritshuis.nl).

Het Mauritshuis is ervan overtuigd dat een verscheidenheid aan achtergronden en opvattingen het museum zelf maar ook de totstandkoming van onze museale producten ten goede komt. Daarom bouwen wij aan een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving, bestaande uit medewerkers met verschillende afkomst en vaardigheden die elkaar versterken. Vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen die zich in het profiel herkent.

Wij vragen om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.