Maas theater en dans: Cultuurcoach / Vakdocent Theater of Dans

Maas theater en dans in Rotterdam zoekt een Cultuurcoach / Vakdocent Theater of Dans voor 2 dagen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2021Maas is een stevig gezelschap uit Rotterdam met meerdere makers en een eigen podium in Rotterdam, een gastvrij huis voor allerlei theater- en dansgroepen en een groot en divers publiek. Sinds onze oprichting in 2013 maken wij eigenzinnig, beeldend en fysiek werk voor een jong publiek, en zetten daarvoor alle disciplines in. Maas geeft jonge mensen graag een autonome, open en nieuwsgierige blik op de wereld mee, omdat we geloven dat dit een sleutel biedt tot mooier samenleven. Want hoe eerder je ervaart dat het leven meer is dan wat je gewend bent en kent, of hoe je gezien wordt, hoe groter de kans dat je later als volwassene angst inruilt voor nieuwsgierigheid. We werken en ontmoeten elkaar in ons fantastische pand in Delfshaven, dat bestaat uit verschillende werkruimtes, studio’s, theaterzalen en een mooie grote foyer met een terras op het westen.

Ken het dat ik u kunst?
Dat is sinds 2021 de naam van het cultuurcoach-programma van Maas in Rotterdam. Maas zet op meerdere Rotterdamse scholen cultuurcoaches in: op basisscholen, middelbare scholen en mbo’s. Een cultuurcoach maakt veelal onderdeel uit van het team binnen de school en is nauw betrokken bij het ontwikkelen van cultuureducatie. Een cultuurcoach geeft niet alleen les als theater- of dansdocent, maar is ook een verbinder van ander aanbod van zowel binnen de school als buiten de school in de wijk. Maas zet cultuurcoaches vooral in binnen het Rotterdamse stadsdeel Delfshaven, waar we zelf ook gevestigd zijn.

In 2020 zijn we gestart op nieuwe scholen en hebben we een aantal programma’s herzien. Het uitgangspunt is nog nadrukkelijker om met de leerlingen en studenten verbindingen aan te gaan in de stad Rotterdam en specifiek in Delfshaven. We hechten belang aan ontmoetingen tussen groepen die elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen. Onder de naam Ken het dat ik u kunst? bouwen de cultuurcoaches van Maas met de kinderen, jongeren en leerkrachten aan bruggen die dwars door muren heengaan en uit hokjes breken.

Maas zoekt een

Cultuurcoach /
Vakdocent Theater of Dans

2 dagen per week

die Maas kan vertegenwoordigen op een Rotterdamse basisschool.
Je weet de kunst- en cultuureducatie te verbinden aan de leerlijn burgerschap.

Werkzaamheden

 • Je geeft kunstlessen aan de klassen, voornamelijk midden- en bovenbouw;
 • Je overlegt met directie en leerkrachten van de school en plant je eigen activiteiten in;
 • Je kunt overweg met een mate van vrijheid en kunt een waardevolle invulling geven aan de beschikbare uren die staan voor de samenwerking met de school;
 • Je denkt na over het bouwen van bruggen en legt verbindingen binnen het onderwijsprogramma;
 • Je bent nieuwsgierig naar wat zich in de nabije omgeving van de school afspeelt en bent in staat om de actualiteit te verbinden aan je lespraktijk;
 • Je ontwikkelt in overleg met andere Cultuurcoaches van Maas projecten waarin leerlingen van verschillende scholen elkaar ontmoeten;
 • Je bezoekt met je leerlingen theater- en dansvoorstellingen in het Maaspodium.

Wie zoeken wij?

 • Je bent woonachtig in Rotterdam of hebt op een andere manier een connectie met de stad;
 • Je hebt affiniteit met lesgeven aan kinderen in het basisonderwijs;
 • Naast je lesgeefkwaliteiten, werk je ook graag zelfstandig op een school en heb je coördinerende/organisatorische kwaliteiten.
 • Je vindt het een leuke uitdaging om leerkrachten op een school te enthousiasmeren voor het kunstvak.
 • Je hebt een aanstekelijke energie om die olievlek en het draagvlak binnen de school te vergroten;
 • Je weet de juiste balans te vinden tussen meebewegen met medewerkers van de school en trouw te blijven aan je eigen inhoudelijke visie;
 • Je denkt out of the box en ziet kansen liggen om structuren te doorbreken.

Ben jij onderstaande?
Je woont het liefst in Rotterdam of omgeving. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding of aantoonbare ervaring in het onderwijs als kunstvakdocent. Je zet je graag in om op basisscholen verschil te maken voor de leerlingen en door middel van jouw activiteiten een rijkere leeromgeving te creëren.

Wat bieden we jou?
Wij bieden een dynamische en verantwoordelijke functie binnen een professioneel en ambitieus gezelschap met een eigen theater. Binnen onze organisatie werk je vrij zelfstandig maar heb je ook contact met je collega’s van de afdeling educatie en het docententeam, met name de overige Cultuurcoaches. We houden van collegialiteit en hebben veel plezier in ons werk. De functie is binnen de cao Toneel en dans ingeschaald op schaal 6 afhankelijk van je ervaring en opleiding. Wij kunnen in overleg een arbeidsovereenkomst of zzp-overeenkomst zijn mogelijk.

Word jij onze nieuwe collega?
Wij maken graag kennis met jou. Mail jouw verhaal en cv vóór 30 september 2021 naar Marianne Peters, marianne@maastd.nl. Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Remco Went (hoofd educatie), remco@maastd.nl.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 4 en 11 oktober.

Uit al ons werk spreekt onze intrinsieke behoefte aan diversiteit en inclusiviteit. Wij houden van husselen, mengen en combineren op alle fronten en streven naar een wereld zonder hokjes. Want in een hokje kan je niet groeien. Maas onderschrijft dan ook de Code Culturele Diversiteit en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.