Lukida: Vakdocent Basisonderwijs

Lukida in Amsterdam zoekt Vakdocenten Basisonderwijs voor 5-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenLukida zet freelance creatieve (vak)docenten in op het primair onderwijs als incidentele invaller of als vakdocent voor een langere periode. De docenten bieden een creatief programma aan in hun vakgebied of stellen in overleg met de school een programma samen dat aansluit op de programma’s of de thema’s van de school.

Wij vinden het belangrijk om met alle partijen persoonlijk contact te onderhouden en doen even hard ons best om zowel de docenten als de scholen en de leerlingen tevreden te laten zijn met onze dienstverlening.

Na de zomer aan de slag als vakdocent of invaldocent op basisscholen?

Vakdocent Basisonderwijs

5-32 uur per week

Bepaal zelf:

  • hoe vaak en wanneer je werkt
  • hoe je je lesdagen wilt vormgeven
  • waar je wel en niet wil werken

Lukida werkt voornamelijk met kunstenaars, maar ook met wetenschappers, programmeurs filosofen, architecten, grafisch vormgevers, fotografen, website bouwers, theatermakers, robot-bouwers, creatieve therapeuten, yogadocenten en andere creatievelingen. We zetten ook docenten in die ooit de pabo hebben gedaan óf die er over nadenken om de pabo te gaan doen, maar die nu graag in een bepaald vakgebied les willen geven. Vanaf deze zomer nemen we ook mensen aan die eerst twee maanden lang opgeleid willen worden tot vakdocent.

Wie ben jij?
Jij bent een zelfstandige die creatieve lessen kan of wil geven over kunst, fotografie, techniek, wetenschap of iets anders. Je hebt ervaring met lesgeven, bijvoorbeeld door middel van het geven van lessen op naschoolse opvang, workshops of op middelbare of hogere scholen. Je bent in staat een hele dag een creatief programma uit te voeren op het primair onderwijs, zowel voor de onder-, midden- als bovenbouw, of je wilt jezelf inspannen om daartoe in staat te zijn. Je hebt een eigen atelier of bedrijf, en wil daarnaast graag je enthousiasme over je vakgebied delen met kinderen. Je hebt overwicht en weet hoe je een klas de hele dag in toom kan houden.

Wat doe jij?
Jij geeft hele dagen les op basisscholen. Je doet dit vanuit je eigen vakgebied: beeldend kunstenaars kunnen met een klas gaan schilderen, theatermakers doen theateroefeningen en architecten leren kinderen bijvoorbeeld over bouwstijlen en hun geschiedenis. Je bent in staat de kinderen een leerzame dag te geven en houdt rekening met de leerlijnen en kerndoelen van het primair onderwijs. Je stelt een afwisselend programma samen dat rekening houdt met de aandachtsspanne van de kinderen, en bent in staat te improviseren.

Hoe werkt het?
Je vult je beschikbaarheid in op onze agenda. Wanneer wij een klus krijgen, kijken we wie er die dag beschikbaar is en past bij de klas. Wij nemen telefonisch contact met je op om je in te plannen zodat je eventueel ook aanvullende informatie kan vragen.

Heb je de pabo gedaan of een andere docentenopleiding? Dan zetten we je (als je dat wilt) graag in voor structurele klussen, tegen een hogere vergoeding of in een contract bij een schoolbestuur.

Wat bieden wij?
Persoonlijke aandacht, de mogelijkheid om structurele inkomsten binnen te halen door les te geven op basisscholen. We geven workshops en zorgen voor goede begeleiding. Je wordt niet meteen alleen voor een klas gezet, maar loopt eerst een keer mee met een ervaren docent, of je doet onze opleiding. Wanneer je er klaar voor bent kan je zelfstandig invallen. We vinden het belangrijk dat ieder vanuit zijn eigen vakgebied en passie voor de klas staat, en laten je dan ook vrij in de samenstelling van je creatieve programma. Zowel de klas als jijzelf moeten een waardevolle en leerzame dag hebben!

Wat krijg je er voor? Je kan facturen sturen per gewerkte dag, afhankelijk van de klus tussen de € 75,- (losse workshop in een langere reeks) en € 270,- (hele dag, inclusief reiskosten, met voorbereiding). Met de meest voorkomende klussen factureer je ongeveer tussen de € 215,- en € 240,- per dag. Er zijn ook langdurige projecten mogelijk met contracten via schoolbesturen.

Regelmatig stappen invaldocenten van Lukida over naar het basisonderwijs, via de zij-instroom. Als je wilt weten of meester of juf worden iets voor jou is, zijn wij een perfecte plek om daar meer over te weten te komen.

Interesse? Schrijf je hier in.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.