Limburgs Museum: Medewerker Collecties

Het Limburgs Museum in Venlo zoekt een Medewerker Collecties voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-10-2021Het Limburgs Museum is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum vertelt de verhalen van Limburg in het museum in Venlo, maar ook op locatie in heel Limburg en online. Het Limburgs Museum biedt verrassende perspectieven op het verleden, heden en de toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

De verhalen van Limburg worden geprogrammeerd langs drie inhoudelijke en maatschappelijke themalijnen:

 • Cultuur en Identiteit
 • Transformatie
 • Euregio

Deze themalijnen zijn leidend in de programmering van tentoonstellingen en de vaste presentaties in het Limburgs Museum. Het Limburgs Museum is met schwung aan de slag met een ambitieus meerjarenplan. De afdeling collecties vervult daarin een sleutelrol.

Door huidige, maatschappelijk relevante thema’s te onderbouwen met onze kennis van het verleden, ondersteund door onze collectie, bieden we inspiratie en inzichten. Daarnaast vervult het Limburgs Museum een voortrekkersrol in het provinciale erfgoedveld.

Wij zoeken per direct een

Medewerker Collecties

32-36 uur per week

Wie zoeken wij?
Ter versterking van de afdeling Collecties zijn we per direct op zoek naar een medewerker collecties. Als medewerker collecties ben je samen met je collega verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse afwisselende werkzaamheden ten behoeve van beheren, presenteren en duurzaam registreren en bruikbaar maken van de collecties van het Limburgs Museum.

De functie omvat

 • Zorgen voor fysiek beheer en conservering van objecten en de omgeving zodat een optimale staat en toegankelijkheid gewaarborgd is
 • Signaleren van aantasting, verval of gebreken aan objecten en voorstellen doen voor conservering of restauratie
 • Registreren van de objecten in Axiell
 • Werkzaamheden op het gebied van duurzame digitalisering en ontsluiting van de collectiedocumentatie
 • Coördineren van bruikleenverkeer (inclusief beheren van de bruikleenadministratie)
 • Opstellen van conditierapporten
 • Objectmanagement ten aanzien van tentoonstellingen (onder andere objecten beschikbaar stellen, standplaatsregistratie, assisteren bij inrichten)
 • Begeleiden van collectie-vrijwilligers

Wij vragen

 • Bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding Museologie of een vergelijkbare opleiding
 • Ruime ervaring in een vergelijkbare functie
 • Kennis van Axiell of een vergelijkbaar collectieregistratiesysteem
 • Praktische aanpak en probleemoplossend vermogen
 • Gestructureerd en secuur kunnen werken
 • Flexibel en stressbestendig
 • Teamplayer

Wij bieden
In eerste instantie een aanstelling voor een jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Je startsalaris bedraagt € 2.795 en € 3.000 op basis van 36 uur per week, afhankelijk van ervaring. Daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3% en korting in onze museumwinkel en in ons Museumcafé. Je hebt gratis toegang tot het museum en je komt te werken in een prettige werkomgeving bij een informele organisatie waarin je actief bent met ruim 60 collega’s en vrijwilligers.

Reageren
Indien je interesse hebt in deze functie mail dan voor 1 oktober aanstaande je motivatiebrief met curriculum vitae onder vermelding van Vacature medewerker collecties naar sollicitatie@limburgsmuseum.nl. Gesprekken zullen plaatsvinden in week 41 en week 42 van 2021.

Het Limburgs Museum streeft naar inclusie; zowel in haar programmering als op de werkvloer. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen.

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met de manager collecties Mijke Harst – van den Berg via m.harst@limburgsmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.