LAM museum: Museumcoördinator

Het LAM museum in Lisse zoekt een Museumcoördinator voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 26-09-2021Het LAM museum is een museum met een missie. Met de grootste foodart collectie in de wereld, een gebouw met wauw-factor, een sprookjesachtige ligging op Landgoed Keukenhof en een bevlogen en divers team laten we bezoekers van alle leeftijden anders kijken. Niet om de kunst te verheffen, maar de bezoeker te inspireren met nieuwe ideeën.

Het LAM is een speeltuin voor je ogen en hoofd. Het LAM is een instapmuseum, een plek die je net zo makkelijk binnenwandelt als een supermarkt. Een plek waar je kunst lelijk, gek of mooi mag vinden, en een plek waar je je slim voelt ook als je níéts van kunst weet. Een plek waar je mag kletsen en schaterlachen en waar je het met ons mag hebben over Messi, de Kardashians of je lievelingseten.

Museumcoördinator

32-36 uur per week

Het LAM museum zoekt een energieke en flexibele coördinator. Een inspirerende manager die onze servicegraad naar een hoger plan brengt. Jij gelooft dat elke LAM-bezoeker, met welke leeftijd, kennis of ervaring ook, een onvergetelijke museumervaring verdient. Samen met jouw team van Kijkcoaches realiseer je dit. Met de medewerkers van het museumkantoor kom je tot nieuwe ideeën om het LAM concept nog sterker over te brengen.

Ontwikkel je (verder) als Museumcoördinator  
Mensenkennis, energie en enthousiasme zijn cruciaal in deze functie. Net als de potentie om uit te groeien tot een echte manager. Je bent super gemotiveerd om onze bezoekers een onvergetelijke LAM-ervaring te geven, vanaf het moment dat ze arriveren tot aan hun vertrek. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een passie voor gastvrijheid en voelt je lekker in een team-gerichte omgeving.

Je haalt het beste in het team van Kijkcoaches naar boven. Onder jouw begeleiding zetten de Kijkcoaches hun communicatie skills optimaal in en is altijd duidelijk wat er gedaan moet worden. Dankzij jouw aanmoediging weten de Kijkcoaches precies hoe ze bezoekers op hun kijktalenten kunnen wijzen. De Kijkcoaches geven bezoekers het vertrouwen dat ze meer dan genoeg kennis en skills hebben om veel uit de kunst te halen. Je coördineert, begeleidt en motiveert het team. Je springt bij waar nodig. Een goede, open sfeer onder bezoekers en collega’s vind je cruciaal.

Je bent netjes en gestructureerd en zorgt dat alles er tiptop uitziet; de kunstwerken, de zalen, het gebouw en de buitenruimte. Je bent een snelle denker, hebt twee rechterhanden en staat altijd aan. Jij ziet waar het beter kan en weet dat er voor elk onverwacht probleem een oplossing is. Daarnaast heb je gevoel voor veiligheid. Bij een calamiteit houd jij het hoofd koel en handel je volgens de BHV en CHV-richtlijnen. Wanneer je deze kennis nog niet in huis hebt, ben je meer dan bereidt een opleiding te volgen en de kennis eigen te maken. Je bent een echte regelaar; je organiseert, inspireert en controleert. Je combineert de grote lijnen met de details, hebt oog voor de mensen, de kunst en het gebouw. Ervaring in de horeca of hospitality is een pre.

Dit kun je verwachten:

 • Je begeleidt het team van Kijkcoaches. Je prikkelt en ondersteunt de Kijkcoaches binnen en buiten het museum. Hier in het LAM kunnen ze zich mede dankzij jou optimaal ontwikkele;
 • Je opent en sluit het museum en onderhoudt contact met de beveiliging;
 • Is een teamlid onverwacht afwezig? Dan regel jij vervanging of een andere oplossing;
 • Je verdeelt de rollen en taken per werkdag;
 • Je voert de voortgangsgesprekken met de Kijkcoaches, met ondersteuning vanuit kantoor;
 • Je denkt na over bezoekersstromen en hoe deze efficiënter kunnen worden ingericht. Je deelt jouw inzichten en resultaten op vaste momenten met de directeur;
 • Tijdens de dag zorg jij dat het digitale logboek gevuld wordt met de bijzondere bezoekerservaringen of andere dingen waar we van kunnen leren;
 • Je delegeert maar stroopt zelf ook regelmatig de mouwen op; net wat het geheel ten goede komt;
 • Je hebt gevoel voor veiligheid; jij weet als geen ander dat de BHV richtlijnen heel regelmatig geoefend moeten worden. Bij een calamiteit houd jij het hoofd koel en weet je wat te doen;
 • Samen met de Collectiemanager zorg je dat de kunst er altijd op zijn best uit ziet. In overleg met het Hoofd communicatie onderhoud je contacten met partners uit de regio. Met jouw collega die over de Activatie en Ontwikkeling gaat, denk je mee over de meeste toffe ideeën om de bezoekerservaring te optimaliseren;
 • Je bent verantwoordelijk voor de facilitaire zaken; jij zorgt dat alle benodigde materialen voorhanden zijn en het gebouw altijd in optimale conditie is: schoon, werkend, netjes;
 • Je kent het gebouw als geen ander; defecten of vuil merk jij als eerste op. Het liefst los je dingen zelf op, wanneer nodig trek je aan de bel;
 • Buiten werktijden ben je een echte LAM-ambassadeur, iemand die oprecht enthousiast is over het concept en vrienden en familie uitnodigt om het nu eens zélf te ervaren.

Aantal uren & dagen

 • Je werkt 32-36 uur in de week.
 • Je werkdagen in het museum zijn van woensdag tot en met zondag. Wil je een keer een weekend(dag) vrij? Dan is dat in overleg mogelijk.
 • Je werkt ook regelmatig op een dag dat het museum voor publiek gesloten is; op die dagen richt je je onder andere op personeelszaken, het onderhouden van de collectie, de administratie en praat je bij met je collega’s van kantoor. Daarnaast ontwikkel je nieuwe ideeën om het LAM-concept nog sterker over te brengen.
 • Het team van Kijkcoaches werkt in de regel van 10.30u tot 17.30u, bij schoolbezoeken start de werkdag vaak eerder.

Goed om te weten
De aanstelling is voor de periode van 1 jaar met mogelijkheden tot verlenging. We volgen de richtlijnen van de Museum cao, jouw functie valt in schaal 6. De hoogte binnen de schaal is afhankelijk van jouw ervaring.

Laat van je horen
We zijn per direct op zoek naar een Museumcoördinator. Laat je snel van je horen? De wervingsprocedure voor deze vacature wordt exclusief verzorgd door MZ Recruitment & Interim. Je cv en motivatiebrief kun je richten aan info@mzrecruitment.nl.

Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Marco van der Zijden op telefoonnummer 06 – 12 32 55 31 of mail naar marco@mzrecruitment.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.