Kunst Is Dichterbij Dan je Denkt: Educatiemedewerker

Kunst Is Dichterbij Dan je Denkt in Almere zoekt een Educatiemedewerker voor 3 dagen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-09-2021Kunst Is Dichterbij dan je Denkt (KIDD) is een kunst -en cultuurprogramma voor Almeerse kinderen in groep 1 tot en met 8 én het VMBO. KIDD wil kinderen met een open blik naar de wereld om zich heen leren kijken en ze bewustmaken van kunst en cultuur uit hun eigen omgeving. Ze laten ontdekken dat kunst onderdeel is van het leven, de straat en de stad waarin je woont. Dat kunst dichterbij is dan je denkt!

Hiervoor werken we nauw samen met ruim 30 scholen (primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs), Collage Almere (centrum voor cultuuronderwijs Almere), verschillende Almeerse culturele instellingen, kunstenaars en kunstvakopleidingen. Samen ontwikkelen we educatieve programma’s, organiseren we trainingen en maken we podcasts en audiotours met en voor leerlingen. In alles wat we doen brengen we kunst en onderwijs samen. KIDD is onderdeel van Cultuureducatie met Kwaliteit Almere.

Wij zoeken per 1 oktober een

Educatiemedewerker

3 dagen per week

Wij zoeken: een enthousiaste en warme collega die interesse heeft in en kennis van kunst en educatie. Bij voorkeur gespecialiseerd in een andere discipline dan theater. Iemand die houdt van schakelen en samenwerken met scholen, kunstenaars en andere culturele instellingen. Vol zit met concrete ideeën om kunst in de klas te brengen en dat kan vertalen naar projecten en lesconcepten, en het ook leuk vindt om die zelf uit te voeren. Positiviteit over kan brengen en anderen kan overtuigen van het belang van kunst en cultuureducatie. Iemand die grote interesse heeft in de doelgroep VO (12 t/m 18 jaar). Bij voorkeur beschikbaar is per 1 oktober 2021.

Dit ga je doen:

  • Je begeleidt scholen die net gestart zijn met KIDD. Je enthousiasmeert, neemt initiatief en biedt ondersteuning;
  • Je bedenkt, ontwikkelt en voert schoolprojecten uit met kunstenaars en culturele partners uit de stad;
  • Je zorgt voor verbinding en inspiratie tussen kunst en onderwijs, en weet scholen te verrassen en inspireren met projecten en programma’s;
  • Je ontwikkelt nieuwe educatieprogramma’s voor het VO, in samenwerking met scholen en culturele partners;
  • Je denkt na over nieuwe vormen om met alle doelgroepen (leerlingen, leerkrachten, kunstenaars, studenten) te reflecteren en kennis te delen en voert dit uit. Bijvoorbeeld in de vorm van een podcast of videoreeks;
  • Je schrijft en verzamelt content voor nieuwsbrieven en de website en onderhoudt de digitale lesomgeving.

Ons aanbod:
Je komt terecht in een dynamische organisatie, waar jouw nieuwe ideeën en frisse input altijd gewaardeerd worden. De arbeidsovereenkomst is voor een periode van een jaar en wordt bij wederzijds enthousiasme verlengd naar een projectcontract t/m 31 december 2024. De functie is ingeschaald in schaal V, conform de Cao Toneel en Dans. Daarnaast wordt volledige reiskostenvergoeding geboden en is er per kalenderjaar een persoonlijk budget beschikbaar van € 200,- dat je mag besteden aan het bezoeken van culturele activiteiten zoals voorstellingen en musea.

Reageren:
Iedereen is welkom om te solliciteren. Waar je vandaan komt, waar je woont of van wie je houdt: het maakt ons niet uit! Als je alsnog twijfelt of deze functie echt voor jou is, maar wel enthousiast bent over KIDD, neem dan vooral contact met ons op.
Sollicitaties voorzien van CV kunnen t/m 19 september 2021 gemaild worden naar info@bontehond.net. Wees welkom om je CV zonder foto & achternaam te sturen!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.