Karavaan buitengewoon theater op locatie: Medewerker Marketing- en Communicatie

Foto: Moon Saris

Karavaan buitengewoon theater op locatie in Alkmaar zoekt een Marketing- en Communicatiemedewerker voor 30 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenKaravaan presenteert, ontwikkelt en produceert het jaar rond professionele (podium)kunsten van jonge én gerenommeerde makers op bijzondere plekken. We maken een jaarlijks festivalprogramma in de regio (Groot) Alkmaar met locatietheater op bijzondere plekken en het festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark in Alkmaar. Ook ontwikkelen we jaarlijks de Winterkaravaan, het talentontwikkelingsproject voor jonge makers.

Karavaan creëert in vervolg daarop het Makershuis Alkmaar, het productiehuis van Karavaan, waar jonge makers kunnen groeien en bloeien. Daarvoor timmeren we een theater in De Drukkerij in Alkmaar.

Daarnaast is het elk jaar een feestje op het familiefestival Grazende Zwaan dat we maken in de Haarlemmermeer. En kijken we uit naar de tweede editie van het Alkmaar Light Festival. Verder initiëren we en worden we gevraagd voor diverse projecten en spelen we schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs.

Karavaan is op zoek naar een

Marketing- en Communicatiemedewerker

30 uur per week

Werkzaamheden:
De rol van marketing- & communicatiemedewerker bij Karavaan is niet alleen een hele leuke, maar ook een uitdagende en zelfstandige functie waarin je verantwoordelijk bent voor de planning, inhoud en uitvoer van alle communicatie(middelen), voortvloeiend uit de marketing- en communicatiestrategie die we afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Te gek toch?

Wat doe je dan precies? Nou, we hopen dat je van variatie houdt! De ene dag maak je een digitale nieuwsbrief en vul je de social media kanalen, de andere dag begeleid je de vormgeving van drukwerk en advertenties. Je maakt publieksonderzoeken, houdt de website bij en zorgt met online en offline communicatie voor publiekswerving en zichtbaarheid van alle projecten van Karavaan. Je werkt met ons ticketing- en CRM-systeem en verstuurt persberichten. Natuurlijk zit je lekker veel aan de telefoon, zowel met partners als theatermakers als met publiek. Je bent onderdeel van een klein team dat met elkaar keihard werkt aan buitengewoon locatietheater. Ook jij staat dus regelmatig met je voeten in de klei en met volle handen op locatie.

Profiel:

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie in de culturele sector
 • Je bent thuis in zowel online als offline communicatie
 • Je houdt van de uitdagingen en dynamiek die locatietheater en een festival met zich meebrengen
 • Je bent een strategische denker én praktische doener
 • Je herkent je in de credo’s ‘if you can’t stand it, you gotta fix it’ en ‘niet lullen maar poetsen’
 • Je hebt humor en laat je niet snel op de kast jagen
 • Je hebt lef en bent extravert
 • Je bent nauwkeurig en neemt initiatief
 • Je bent sociaal, gastvrij, nieuwsgierig en flexibel
 • Je woont in Noord-Holland, bij voorkeur in de regio Alkmaar

Vaardigheden:

 • Hands-on, productief en georganiseerd werken
 • Vlotte pen en babbel
 • Snel, handig en precies met Excell, Word en Google
 • Rijbewijs B

Wij bieden:

 • Een uitdagende rol, waarin je veel kan bijdragen aan het succes van de activiteiten van Karavaan
 • Een afwisselende job met veel ruimte voor zelfstandig handelen en initiatief
 • Een informele werksfeer binnen een klein team van gedreven, inspirerende en betrokken collega’s
 • Honorering conform cao theater en dans afgestemd op ervaring en opleiding

De functie is gemiddeld 30 uur per week, waarbij flexibiliteit rondom projecten wordt verwacht. Zo ben je voorafgaand aan en tijdens een Karavaan Festival fulltime bezig, maar zijn januari en juli een soort vakantiemaanden.

De functie is per zo spoedig mogelijk.

De meetingspace van Karavaan – tevens productiekantoor – bevindt zich in het centrum van Alkmaar. Fijn als je een korte motivatie en je CV stuurt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.