IDFA: Floormanagers

IDFA in Amsterdam zoekt Floormanagers, aantal uur in overleg | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 16-10-2021IDFA is the world’s leading institute dedicated to the art and industry of documentary film and new media. Over the course of 12 days each November, the festival offers a trend-setting program that welcomes some 300,000 visits, 3,000 industry professionals, and 40,000 school children. The organization is based in the Dutch capital and consists of 45 employees year-round. In the months leading up to the festival, the staff doubles in size with temporary employees and interns. IDFA has an open, informal culture that aims toward working together. We have a passion for documentary film, we are socially engaged, and we believe in the strength of a diverse team; everyone is welcome to be a part of it.

Wil jij ervaring opdoen bij een gerenommeerde culturele organistatie? En lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te helpen als Floormanager?

Floormanager

aantal uur in overleg

IDFA 2021 vindt plaats van 17 t/m 28 november. Het hart van het fysieke festival is zoals altijd Amsterdam waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat meer dan 200 documentaires worden vertoond in een groot aantal bioscopen en filmtheaters. In de ochtenden vinden er schoolvoorstellingen plaats en het nieuwemediaprogramma IDFA DocLab is net als vorig jaar te vinden in Tolhuistuin. Om het reilen en zeilen op alle verschillende locaties aan te sturen, zijn we op zoek naar enthousiaste floormanagers. Bij IDFA geloven we in de kracht van een divers team; iedereen is welkom om daar onderdeel van uit te maken.

Wat ga je doen?
Afhankelijk van de grootte van je locatie en de intensiteit van het programma wordt deze gerund door een combinatie van locatiemanagers en floormanagers of alleen door floormanagers. Op welke locatie je wordt ingedeeld, hangt af van jouw ervaring en beschikbaarheid. Je bent de vertegenwoordiger van de productieafdeling op locatie, je geeft leiding aan de vrijwilligers, je onderhoudt contact met de locatiehouder, technici en leveranciers en je zorgt dat de programma’s volgens draaiboek kunnen plaatsvinden.

Wie zoeken wij?
Je kan al floormanager worden als je als vrijwilliger op enkele festivals hebt gewerkt en ambitieus genoeg bent om meer verantwoordelijkheid op je te nemen. Je bent goed in het aansturen en coachen van een grotere groep mensen tijdens een festival of een ander event en hebt daar plezier in. Je kunt omgaan met hectiek, blijft rustig in alle omstandigheden en denkt van nature oplossingsgericht. Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels perfect. Je bent beschikbaar voor het festival tussen 18 en 29 november 2021 en je kunt aanwezig zijn bij een training in de week voor het festival.

Bij IDFA werken gedreven mensen met verschillende ervaringen en persoonlijkheden. IDFA wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te behalen. Bij IDFA vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn we benieuwd wie jij bent!

Is er een vergoeding?
De floormanager is een vrijwilligersfunctie waarvoor een onkostenvergoeding beschikbaar is. Ook de woon-werk reiskosten worden vergoed. Daarnaast krijg je een uniek kijkje achter de schermen van het festival en de locatie waar je komt te werken én kun je je netwerk uitbreiden. Je krijgt hiermee de kans je als producent aan IDFA te presenteren en eventueel door te groeien tot locatiemanager of een (tijdelijke) functie binnen de productieafdeling van IDFA bij toekomstige festivaledities. Mensen van buiten Amsterdam worden ook van harte uitgenodigd te reageren; reiskosten worden vergoed en indien nodig helpen we je met het regelen van een logeerplek tijdens het festival.

Enthousiast!
Je kunt je tot 16 oktober 2021 aanmelden. Wacht niet te lang, want vanaf 14 september starten de locatieproducenten al met de kennismakingsgesprekken. Voor meer informatie kun je mailen met locatieproductie@idfa.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.