Hortus Botanicus Amsterdam: Medewerker Zaalverhuur

De Hortus Botanicus Amsterdam in Amsterdam zoekt een Medewerker Zaalverhuur voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-09-2021De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus Medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een prachtige botanische tuin met een bloeiende collectie. Het is een groene oase in het centrum van de stad met een collectie van ongeveer 4.000 soorten van vijf continenten. De Hortus is een zelfstandige Stichting die haar inkomsten haalt uit kaartverkoop, horeca, zaalverhuur en de winkel, en een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Amsterdam ontvangt. Daarnaast wordt zij gesteund door een grote en trouwe Vriendenvereniging. Het hele jaar door worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Dit en meer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van ca 50 enthousiaste medewerkers en 70 vrijwilligers.

Voor bezoekers van de tuin bieden wij het café – restaurant van de Hortus; de Oranjerie. Met 50 zitplaatsen binnen en ongeveer 110 zitplaatsen op het terras. De Oranjerie is geopend van 10.00 tot 17.00 uur, 363 dagen per jaar. Daarnaast worden de diverse ruimtes (de Oranjerie, de Laranjazaal en de Palmenkas) verhuurd voor bruiloften, partijen, diners en vergaderingen.

De Hortus zoekt per direct een

Medewerker Zaalverhuur

24 uur per week

In deze functie draag je bij aan onze zaalverhuur door snel en adequaat te reageren op de informatieaanvragen die binnenkomen op de afdeling. Je maakt offertes, onderhoudt contact met onze klanten, denkt mee over de invulling van hun evenement en zorgt dat horeca en zaalverhuur een integraal onderdeel van onze tuin zijn.

Het horeca- en zaalverhuurteam bestaat uit vaste medewerkers en seizoenskrachten. Je werkt nauw samen met onze leveranciers en cateraars. Je rapporteert aan de manager horeca, zaalverhuur & onderhoud.

Als medewerker zaalverhuur verwachten wij dat je:

 • alle inkomende aanvragen op dezelfde correcte wijze in behandeling neemt;
 • in overleg met klanten hun evenement in de Hortus vorm geeft;
 • meedenkt over het efficiënt inrichten omtrent procedures van vraag en aanbod;
 • inspiratie haalt uit deze unieke omgeving en dat vertaalt in de mogelijkheden;
 • kan inspelen op de wensen van onze klanten;
 • de kernwaarden van de Hortus, “schoonheid, harmonie en inspiratie”, onderschrijft;
 • meehelpt de omzet te verhogen door marktverkenning en acquisitie.

Functie-eisen:

 • je beschikt over MBO+ of HBO -werk & denkniveau;
 • je hebt enige jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • je bent proactief, flexibel en stressbestendig;
 • je bent commercieel;
 • je hebt een hands on-mentaliteit;
 • je bent administratief vaardig.

De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met mogelijke verlenging. Het horeca-en zaalverhuurteam werkt volgens een maandrooster. De werkzaamheden zijn voornamelijk overdag, maar kunnen ook in de weekenden en avonduren plaatsvinden i.v.m. zaalverhuuractiviteiten.

Het salaris is conform de Horeca CAO, functiegroep 6 (min. € 2.169,09 en max. € 2.667,72 (bij 38 uur per week) op basis van ervaring.

Wil jij werken op de mooiste plek van Amsterdam?
Ben jij die enthousiaste en energieke medewerker zaalverhuur die wij zoeken?
Neem dan contact met ons op!

Stuur uiterlijk woensdag 29 september a.s. je motivatie en curriculum vitae naar: ramon@dehortus.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ramon ten Zende via 020-7025411 of ramon@dehortus.nl.

Voor meer informatie over de Hortus kijk ook op www.dehortus.nl.

De Hortus onderschrijft de Ethische Code, Governance Code Cultuur, Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.