Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Business Controller

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Utrecht zoekt een Business Controller voor 0,8-1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 29-09-2021Gaat jouw hart sneller kloppen van kunst, cultuur en hoger onderwijs? Heb je ruime ervaring in de non-profitsector? En vind je het leuk om ruimte te krijgen voor eigen inbreng? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?
HKU is met ruim 4000 studenten de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland en één van de grootste op kunst, cultuur en creatieve industrie gerichte opleidingsinstituten in Europa. HKU kent een breed aanbod aan opleidingen verdeeld over negen schools. Ons succes staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Daarom zijn we nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie.

Je komt te werken bij de afdeling Financiën, Kwaliteit & Control. Deze afdeling verzorgt naast de financiële administratie, de integrale kwaliteitszorg, waaronder kwaliteitszorg van onderwijs en onderzoek, en business control. Jouw functie is geplaatst binnen het team Control (drie medewerkers); de hele afdeling bestaat uit twintig medewerkers.

Business Controller

0,8 – 1,0 fte

Wat ga je doen?

 • Je beheert (mede) de P&C-cyclus. Je voert gesprekken met het management op basis van plannen en periodieke rapportages en adviseert het College van Bestuur hieromtrent.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van kaderbrief, begroting en verslaglegging en verbindt hierbij de financiën met de beleidsdoelstellingen.
 • Vraagstukken vanuit de organisatie weet je te vertalen naar een goede business case ten behoeve van besluitvorming.
 • Je geeft advies over verschillende financiële en organisatiebrede onderwerpen. Je rapporteert daarover en draagt zorg voor beleid om de bedrijfsvoering naar een hoger niveau te brengen.
 • Je vertaalt strategische doelstellingen in duidelijke en meetbare resultaatdoelen en je houdt zicht op de realisatie van onze instellingsstrategie.

Er is volop ruimte voor eigen inbreng, onder andere op het gebied van scenario-analyse, optimaliseren van processen, integrale advisering aan directeuren en het College van Bestuur en het versterken van de positie van business control. Met een proactieve houding is dit een uitdagende functie die veel mogelijkheden biedt tot verdere ontwikkeling.

Wat vragen wij?

 • Een hbo- of wo-diploma (in de richting van bedrijfseconomie, accountancy, controlling of een andere aantoonbaar relevante richting).
 • Aantoonbare ervaring op senior niveau en ruime relevante ervaring op het gebied van (business-)control in de publieke sector.
 • Ervaring of affiniteit met fiscaliteiten en/of externe verslaggeving is een pre.
 • Goede ICT-vaardigheden, zowel conceptueel als hands-on. Je kent de mogelijkheden van data-analyse en weet hoe je die moet toepassen.
 • Goede schriftelijke vaardigheden: je kunt zowel formeel als informeel overtuigend rapporteren en adviseren.
 • Je kunt je snel een beeld vormen waar het in een onderwijsinstelling echt om gaat en handelt daarnaar.
 • Je bent in staat een (intern) netwerk te onderhouden dat je eigen effectiviteit vergroot.
 • Je bent een stevige gesprekspartner en weet goed om te gaan met verschillende belangen.

Wat bieden wij?
Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salariëring en accenten binnen bovengenoemde werkzaamheden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Het bruto maandsalaris bedraagt bij een fulltime dienstverband schaal 11 (€ 3.454 tot € 5.027) of schaal 12 (€ 4.251 tot € 5.718), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). De aanstelling is voor één jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een vaste aanstelling.

HKU investeert graag in gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. Werken bij HKU betekent dat je gebruik kunt maken van tijd en faciliteiten voor professionalisering en duurzame inzetbaarheid.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert Willemars, directeur Financiën, Kwaliteit & Control via robert.willemars@hku.nl.
Solliciteren kan tot en met 29 september 2021. De eerste gesprekken vinden naar verwachting plaats in de week van 4 tot en met 8 oktober 2021.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.