Het Nieuwe Instituut: Producent Evenementen

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Producent Evenementen voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 27-10-2021Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en een breder publiek. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en educatieprogramma’s in binnen- en buitenland.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een

Producent Evenementen

36 uur per week

Als Producent Publiek Programma ben je de onmisbare spin in het web achter de schermen van Het Nieuwe Instituut. Je houdt je hoofdzakelijk bezig met het vertalen en uitvoeren van creatieve plannen voor producties naar de digitale realisatie: je denkt mee, maakt inhoudelijke en creatieve wensen tot haalbare acties, zorgt voor de juiste benodigdheden, uitvoering en afronding. Draaiboeken maken is je tweede natuur.

Je hebt plezier in het vinden van oplossingen voor (onverwachte) problemen. Projecten kunnen offline, online of hybride zijn: Alle vormen zijn je bekend. Meerstemmigheid is het leidende principe in je werkzaamheden, je geeft hier mede vorm aan binnen het instituut en de activiteiten die je produceert.

In deze functie ben je onderdeel van het team Productie, dat verantwoordelijk is voor de productie van de publieke programma’s van Het Nieuwe Instituut. Het zwaartepunt ligt in deze rol met name bij de Thursday Night Live!, een afwisselend programma met lezingen, discussies, workshops en gastprogramma’s, openingen van tentoonstellingen en symposia.

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met uitgebreide ervaring, voor wie organiseren als een tweede natuur voelt, die enthousiast is en energiek, oprechte verbinding maakt en kwalitatief hoogwaardige programma’s produceert.

Je belangrijkste resultaatgebieden:

 • Voorbereiden, opzetten en realiseren van producties. De focus ligt op de Thursday Night Live! programma’s, maar ook hou je je bezig met openingen, symposia en overige evenementen, zowel online als offline;
 • Je houdt alle administratieve zaken nauwgezet bij, zorgt voor een zorgvuldige afronding van de producties en maakt, legt vast en beheert financiële en praktische afspraken met betrokkenen;
 • Je denkt mee en geeft actief input voor het verbeteren van bestaande processen, programmering en formats;
 • Je bent actief in het inzetten van het principe van meerstemmigheid binnen producties (denk bijvoorbeeld aan divers samengestelde panels en gebruik van duurzame materialen).

Wie ben jij?

 • Je bent een regelaar in hart en nieren die met een hoge mate van zelfstandigheid producties kan realiseren;
 • Je bent ervaren op het gebied van produceren van programma’s, hebt expertise en relevante werkervaring;
 • Je bent initiatiefrijk, creatief, kan wensen omzetten naar realistische acties voor programma’s van goede kwaliteit;
 • Je werkt secuur en bent betrokken; je bent oplossingsgericht en kunt snel schakelen, prioriteiten stellen en plannen;
 • Je denkt in (vernieuwende) formats en realiseert dit graag, samen met een team;
 • Je bent een regelaar in hart en nieren die met een hoge mate van zelfstandigheid;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, werkt secuur, bent flexibel en zeer stressbestendig; op donderdagavonden werken of indien nodig in het weekend aanwezig zijn is geen probleem;
 • Je bent open en empathisch en goed in het overbrengen van informatie, zowel in gesproken woord als geschreven tekst (Nederlands en Engels zijn een vereiste).

Wie zijn wij?
De afdeling Programma is verantwoordelijk voor de bemiddeling met het publiek, waaronder gebruikers en deelnemers, onder meer via educatieve programma’s, tentoonstellingen en een grote variëteit aan events.

Binnen de afdeling Programma valt Productie, en is de verzamelnaam van het team van producenten die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de projecten voor het publieke programma binnen Het Nieuwe Instituut. Naast de Thursday Nive Live! vallen hier de tentoonstellingen en educatie onder.

Wij bieden:
Een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren is er zicht op verlenging. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten:
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Babette Zijlstra, Hoofd Productie, b.zijlstra@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, Specialist HR, 010–4401326, r.hamers@hetnieuweinstituut.nl.

Reageren:
Sollicitaties kunnen in een zelfgekozen vorm tot en met woensdag 27 oktober gestuurd worden.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.