Het Markttheater: Medewerker Educatie & Community

Het Markttheater in Amsterdam zoekt een Medewerker Educatie & Community voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 11-10-2021Het Markttheater is een gezelschap dat een nieuw geëngageerd volkstheater maakt. Vanuit de ruimte en ziel van de markt maken we theater. Met een divers team aan makers worden dynamische producties gemaakt die energiek, direct, rauw, muzikaal en volks zijn. We vertrekken vanuit maatschappelijke thema’s en vertalen deze naar herkenbare en menselijke verhalen voor een cultureel divers en breed publiek. De Amsterdamse markten zijn onze speelplek, en we werken samen met verschillende partners rondom de markten. Vaak worden maatschappelijke partners, burgers en experts in de maakprocessen betrokken. We beogen van de markt een ware ontmoetingsplek te maken – een hedendaagse agora. Het is ons doel om de toekomstige projecten meer te verankeren in de wijken en rond de voorstellingen educatieve programma’s te ontwikkelen die voor verdieping en verbinding zorgen.

Vanaf najaar 2021 zoeken we een

Medewerker Educatie & Community

nader te bepalen aantal uur per week

De werkzaamheden zullen vooral vanaf april 2022 ingang vinden. Van oktober tot en met november 2021 vinden allereerst met het artistiek team brainstormsessies plaats om vorm te geven aan de werkzaamheden en doelstellingen.

Profiel
We zoeken een theaterdocent/maker/community builder die vanuit educatie meewerkt aan de voorstellingen. Iemand met een sterke interesse in de stad Amsterdam en haar inwoners. Iemand die hands-on is en nieuwe paden durft te bewandelen. Je hebt een rijke fantasie en kennis om educatieve programma op te zetten, en weet goed hoe activiteiten en programma’s te ontwikkelen die aansluiten bij de artistieke ambities. Je kunt snel inspelen op de behoeften en kansen vanuit inwoners, organisaties en betrokken theatermakers. Je schakelt gemakkelijk in de communicatie tussen kunstenaars, vertegenwoordigers van culture, sociale en politieke organisaties en de diverse gemeenschappen in de stad. We zoeken iemand met minimaal hbo-werk- en -denkniveau.

De Medewerker Educatie & Community is verantwoordelijk voor:

  • Educatie- en participatieprogramma’s opzetten rond voorstellingen
  • Bijdragen aan content voor voorstellingen
  • Aansturen lokale verhalenverzamelaars en stadsredactie De Levende Krant
  • Ondersteunen van artistieke maakprocessen en concepten

We bieden:

  • Een informele werksfeer in een creatief team
  • Ruimte om nieuwe en eigen plannen vorm te geven
  • Een uitdagende manier om met nieuw publiek in contact te komen
  • Een reële fixed fee, gebaseerd op de cao Dans en Theater

Geïnteresseerd? Reageer uiterlijk 11 oktober 2021. Stuur je (korte!) mail en cv naar Sean Hauser, artistiek leider, via sean@markttheater.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.