Het Koninklijk Concertgebouw: Assistent Programmering, Educatie en Participatie

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam zoekt een Assistent Programmering, Educatie en Participatie voor 22,8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2021Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot een van de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau, van klassiek tot pop, jazz en filmmuziek. Met een steeds diverser aanbod bereiken we ook een steeds diverser publiek. Het Concertgebouw behoort tot de drukstbezochte concertzalen ter wereld met meer dan 900 activiteiten en ruim 730.000 bezoekers per jaar (voor de pandemie). Sinds de oprichting is Het Concertgebouw voor 95% zelf verantwoordelijk voor zijn inkomsten. Met een bevlogen en hechte organisatie streven we naar de allerbeste ervaring voor onze bezoekers en musici.

Het Koninklijk Concertgebouw zoekt een

Assistent Programmering, Educatie & Participatie

22,8 uur per week

Als Assistent Programmering, Educatie en Participatie bij Het Concertgebouw assisteer je de afdeling Artistieke Zaken & Educatie. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit, en ondersteunt de programmeurs ten behoeve van het artistiek beleid.

Wat ga je doen?
De drie belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het invoeren en bijhouden van programma-informatie (zoals musici en werken) in ons centrale plannings- en informatiesysteem.
 • Het bieden van (administratieve) ondersteuning aan de afdeling. Waaronder notuleren; het samenstellen van overzichten; het assisteren bij verslagen, beleidstukken, brieven en subsidieteksten; en (musicologisch) onderzoek doen ten behoeve van de programmering.
 • Het ondersteunen van de Medewerker Artiestencontracten met het opstellen, versturen en verwerken van contracten, en het controleren en valideren van facturen.

Hoe ziet je team eruit?
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Artistieke Zaken & Educatie, dat bestaat uit concertprogrammeurs, een Medewerker Artiestencontracten, en educatiemedewerkers. Samen programmeren zij de concerten van de Eigen Programmering, Het Zondagochtend Concert, de VriendenLoterij ZomerConcerten, sponsor- en donateursconcerten en alle educatieconcerten en -activiteiten.

Wij zoeken iemand met

 • Een musicologische en/of conservatoriumopleiding.
 • Uitgebreide kennis van repertoire, voornamelijk op het gebied van klassieke muziek, maar ook met kennis van pop en jazz.
 • Zeer goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Een nauwkeurige en precieze manier van werken.
 • Een uitstekend organisatorisch vermogen.

Wat bieden wij?

 • Een salaris tussen € 1.867 en € 2.801 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur per week).
 • Je maakt deel uit van een inspirerend en dynamisch artistiek team.
 • Je hebt een brede functie met uiteenlopende werkzaamheden.
 • Je bent een belangrijke spil in het mooiste concertgebouw van Nederland.
 • Je kunt deels vanuit huis werken.

Zie je jezelf in deze functie, stuur dan vóór donderdag 30 september je cv en motivatie naar vacature@concertgebouw.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 11 oktober. We zoeken iemand die zo spoedig mogelijk kan beginnen.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Stijn van der Schoor (s.vanderschoor@concertgebouw.nl).

Iedereen is welkom bij Het Concertgebouw. Vanuit onze missie inspireren we een zo divers publiek als mogelijk. Wij nodigen iedereen die aan de voorgenoemde kwalificaties voldoet van harte uit om te solliciteren ongeacht achtergrond, afkomst of religie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.