Festival Grauzone: Marketing- & Communicatiemanager

Stichting Grauzone in Den Haag zoekt een Marketing- & Communicatiemanager voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 23-09-2021Het Grauzone festival is een toonaangevend, internationaal festival op het gebied van underground muziek, kunst en cultuur dat jaarlijks plaatsvindt in februari. Grauzone richt zich op het schemergebied van cultuur en samenleving. Het gebied waar licht en donker elkaar raken en waar de zaken niet altijd zwart of wit zijn. Het biedt een muziekprogrammering die zich richt op genres als postpunk, new wave, psychedelica en donkere elektronische muziek, en een daarbij aansluitend programma van beeldende kunst, film en debat. Ook op maatschappelijk gebied spreekt het festival zich uit. Het kwam voort uit de queer-beweging, en heeft van meet af aan duurzaamheid als een logisch basisprincipe gezien. Grauzone vindt plaats in en rondom het Paard in Den Haag, en trok tijdens de laatste reguliere editie van 2020 zo’n 2500 bezoekers uit 35 landen. Tijdens de online editie van 2021 trok het 30.000 kijkers uit 50 landen.

Voor het opzetten en uitvoeren van een nieuwe marketingstrategie zoeken wij een

Marketing- & Communicatiemanager

12 uur per week

Functieomschrijving
Als marketing- en communicatiemanager ben je verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie-activiteiten richting bezoekers en partners, online en offline. Op dit moment wordt de marketing van het festival vooral uitgevoerd door de oprichters/artistieke directie van het festival, in samenwerking met onze belangrijkste partner, het Paard in Den Haag. Het doel van deze nieuwe functie is het opzetten en uitvoeren van een overkoepelende marketing- en communicatiestrategie en dit verder te ontwikkelen naar een volgend niveau, dat past bij de groeiambities voor de komende jaren. Naast dit strategische werk, ga je vanaf dag één ook op uitvoerend niveau aan de gang want het festival, dat 11 en 12 februari 2022 plaats vindt, komt snel dichterbij.

Functie-eisen

Je hebt:

 • Uitstekende kennis van marketing & communicatie en de dynamiek van sociale media; je hebt ontwikkelingen op het gebied van social media altijd in je vizier en weet verschillende online kanalen feilloos in te zetten;
 • Ervaring met online contentcreatie, foto- en videobewerking;
 • Kennis van en interesse in het gebruik van analysetools met betrekking op onder andere websitebezoeken en ticketverkoop;
 • Ervaring met het beheer van een website, social media en nieuwsbrieven en kent de in/outs van digitale marketing;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en know-how wat betreft het schrijven van goede inhoudelijke teksten;
 • Een goed netwerk in de muziekwereld en –media of de mogelijkheid dat snel te ontwikkelen;
 • Een verregaand verantwoordelijkheidsgevoel voor de publiciteit en de marketing van Grauzone;
 • Een grote, aantoonbare affiniteit met muziek en beeldende kunst die past in het profiel van Grauzone.

Taakomschrijving

 • Je stelt samen met de artistieke en zakelijke leiding het nieuwe marketing- en communicatiebeleid op, en voert dit ook uit;
 • Je professionaliseert, analyseert en structureert de marketing- en communicatieactiviteiten;
 • Je versterkt de positionering en vergroot de zichtbaarheid en het publieksbereik van Grauzone festival, zowel nationaal als internationaal en boort een nieuw publiek aan;
 • Je onderhoudt contacten met onze mediapartners en lokale, nationale en internationale pers en breidt deze uit;
 • Je bewaakt de planning van je eigen werkzaamheden;
 • Je ontwikkelt een ticketingstrategie.

Wie ben je?

 • Enthousiast, nieuwsgierig, initiatiefrijk en nauwkeurig;
 • Gretig in het zoeken en vinden van nieuwe mogelijkheden;
 • Proactief en zelfstandig;
 • Bestand tegen de hectiek in de periode rondom het festival;
 • Goed bekend met Grauzone festival en de niche waarin het zich in bevindt.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en veelzijdige functie met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief;
 • Een informeel, klein, maar ambitieus team in ontwikkeling, werkzaam op een kantoor in het culturele hart van Amsterdam Noord;
 • Een zzp-inkomen, gebaseerd op de gangbare norm van popzalen en -festivals.

Interesse?
Grauzone streeft er naar een organisatie te zijn die een representatieve afspiegeling vormt van de samenleving. Zoals onze naam al impliceert begeven wij ons graag in het gebied waar geen hokjes zijn en waar grenzen vervagen. We ambiëren dit ook te weerspiegelen in ons team. Heb je interesse in deze functie dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie en cv voor 23 september ter attentie van Frank Kimenai, via info@grauzonefestival.com. De eerste gesprekken vinden plaats op 30 september.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.