Go Short: Stagiair(e) Filmprogramma

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen in Nijmegen zoekt een Stagiair(e) Filmprogramma voor 0,8 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-09-2021Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland en is officieel erkend door belangrijke filmprijzen zoals de Oscars, BAFTA en EFA. Tijdens dit grote evenement vertonen we rond de 350 korte films, bezoeken ruim 500 filmmakers en andere filmprofessionals het festival, werken we met 150 vrijwilligers en ontvangen we meer dan 19.000 bezoekers! Na twee online edities, maakt Go Short zich op voor haar 14de editie in april 2022. Naast het jaarlijkse festival in Nijmegen organiseren we nog tal van andere activiteiten door het jaar heen. Sinds 2019 vindt Go Short bijvoorbeeld ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. We hebben een jong team, dat in de aanloop naar het festival uitgroeit tot zo’n 25 (project)medewerkers en negen stagiaires, waar jij er één van kunt zijn!

Go Short zoekt voor de afdeling Programma een

Stagiair(e) Filmprogramma

0,8 fte

Ben jij student en ben je vanaf september op zoek naar een leuke stage binnen een jonge festivalorganisatie? Hou je van (korte) film en ben je benieuwd naar de makers en wat hen inspireert? Durf je jouw mening te laten horen en kun je goed zelfstandig werken? Ga je uitdagingen aan met flinke dosis optimisme en creativiteit? Dan zoekt Go Short jou!

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen van de afdeling Programma bij het maken van het (film)programma
 • Contact opnemen met filmmakers uit heel Europa en daarbuiten om de vertoning van hun films voor te bereiden en alle benodigde materialen op te vragen
 • Films kijken en selecteren voor verschillende projecten en programma’s van Go Short en ondersteunen bij de communicatie en productie hiervan
 • Zorgvuldig verwerken van de ingezonden films in onze online database
 • Plannen en coördineren van de Q&A’s met filmmakers bij de vertoningen op het festival
 • Coördineren van de video library, waar professionele gasten op het festival in hun eigen tijd films kunnen kijken
 • Aansturen van vrijwilligers tijdens het festival

Jouw profiel

 • Je praat en schrijft gemakkelijk in zowel Nederlands als Engels.
 • Je raakt niet snel in paniek als het soms niet helemaal gaat zoals je dacht.
 • Je bent creatief, flexibel en enthousiast.
 • Je kunt goed plannen en je werkt nauwkeurig.
 • Je vindt het niet erg om af en toe ’s avonds of in het weekend te werken.
 • Je bent niet bang om voor een zaal te spreken, of je durft die uitdaging aan te gaan.
 • Je hebt affiniteit met cultuur en in het bijzonder met film en festivals.

Aantoonbare ervaring met het organiseren van evenementen is een pre, net als ervaring met CMS-systemen en/of programma’s voor foto-/videobewerking.

Go Short streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren. Mensen die veel behoefte hebben aan een vaste structuur en een strikt omlijnd takenpakket passen minder goed bij Go Short. Voldoe je niet volledig aan het gevraagde profiel, maar denk je door jouw unieke kwaliteiten en bereidheid om te leren toch de juiste invulling te kunnen geven aan deze functie? Dan horen we ook graag van je, uiteraard wel met een goede onderbouwing.

Wij bieden
Een inspirerende werkplek op ons kantoor in het centrum van Nijmegen, waar je opgenomen wordt in ons gezellige team dat graag samen luncht, filmavondjes organiseert en op z’n tijd ook een feestje viert. Een leerzame stageperiode, waarbinnen je de ruimte krijgt om zelf verantwoordelijkheid te dragen onder persoonlijke en deskundige begeleiding en de mogelijkheid om aan eigen leerdoelen te werken. We bieden een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling (vijf dagen per week) en doorbetaalde vakantiedagen.

Goed om te weten
De stage loopt van september 2021 tot januari 2022 óf tot mei 2022, voor vier dagen (32 uur) per week. De precieze stageperiode en het aantal uren worden in overleg vastgesteld. Valt je stageperiode in de maand voor het festival en tijdens de festivalweek (6-10 april 2022) dan rekenen we op een fulltime beschikbaarheid. Omdat we ervan uitgaan dat je een ov-studentenkaart bezit of in Nijmegen woont, is er geen reisvergoeding beschikbaar. Er zijn naast deze vacature door het jaar heen nog meer stageplekken beschikbaar voor verschillende afdelingen en functies.

Meer informatie en reacties
Geïnteresseerd in deze stage? Reageer dan snel! Laat je gegevens achter via dit formulier of stuur per e-mail een motivatie plus cv naar info@goshort.nl onder vermelding van “Stagevacature Filmprogramma”. Let erop dat je in je motivatie beschrijft waarom je bij ons stage wilt lopen en wat je zou willen leren tijdens je stage. Voor vragen over de stage kun je per e-mail terecht bij Niels Ketelaars (Hoofd Programma) via niels@goshort.nl.

Solliciteer!

Go Short is een kleine en persoonlijke organisatie die graag direct contact heeft met geïnteresseerden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.