Frisse Oren: Bestuursleden

Frisse Oren in Utrecht zoekt drie Bestuursleden voor ± 10 uur per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-10-2021Frisse Oren is een collectief van musici en makers dat muziekvoorstellingen speelt voor kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 6 jaar.

Frisse Oren wil zo veel mogelijk kinderen live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven. Met poëtische en tegendraadse muziekvoorstellingen die zowel kinderen als (groot-)ouders raken, op esthetisch, inhoudelijk en emotioneel vlak.

Muziek vervoert, voedt, verbindt en vormt je als mens. Dat begint niet bij 8 of bij 4 jaar, dat begint in het allereerste levensjaar. Vanuit die stellige overtuiging maakt Frisse Oren muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 maanden tot en met 6 jaar. Dat zijn de vormende jaren van het kind, waar de kiemen worden gezaaid voor het creatieve leven en de verbeelding.

Boven alles wil het collectief het plezier overbrengen van het maken én het luisteren naar muziek.

Onze muziektheatrale voorstellingen zijn op maat gemaakt en worden gespeeld dicht op en in contact met het publiek. De voorstellingen zijn non-verbaal en dat maakt ze toegankelijk voor alle jonge kinderen, ouders en grootouders, van welke culturele achtergrond dan ook.

Het collectief wordt geleid door een tweekoppige directie (zakelijk en artistiek) en heeft een bestuur met op dit moment vier leden, waarvan de voorzitter en de penningmeester vertrekken. We zijn op zoek naar vervanging voor deze bestuursleden en naar een vijfde, algemeen bestuurslid. Het betreft onbezoldigde functies.

Frisse Oren ontvangt een meerjarige ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten voor de periode 2021-2024.

Voor het bestuur van de Stichting Frisse Oren zijn wij op zoek naar:

Bestuursleden

± 10 uur per jaar

  • een voorzitter
  • een penningmeester
  • een bestuurslid algemeen

Een bestuurslid van de Stichting Frisse Oren is samen met de overige bestuursleden verantwoordelijk voor het beleid en bestuur van Stichting Frisse Oren en levert een bijdrage aan het behalen van de doelstellingen van de stichting.

Het bestuur van Stichting Frisse Oren vergadert gemiddeld 5 keer per jaar, waarvan een groot deel online.

Frisse Oren streeft naar een divers samengesteld bestuur. Frisse Oren speelt voor een divers (school)publiek en we streven er naar om de spelers een afspiegeling daarvan te laten zijn. Diezelfde doelstelling willen we ook laten gelden voor het bestuur. Gelet op de samenstelling van het huidige bestuur, nodigen wij nadrukkelijk kandidaten met een cultureel diverse achtergrond uit te reageren.

Op de site van Frisse Oren vindt u de gedetailleerde functieomschrijvingen van de drie bestuursfuncties.

Contact
Heeft u interesse? Stuurt u dan uw cv en een korte motivatiebrief voor 15 oktober naar info@frisseoren.nl. Wanneer er vragen zijn over de vacatures dan kunt u contact opnemen met Rudi van Hest: 06-24642470.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.