De Balie: Eventplanner Horeca

De Balie in Amsterdam zoekt een Eventplanner Horeca voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 17-10-2021In het hart van Amsterdam produceert De Balie talkshows en publieksprogramma’s over thema’s die ons allemaal aangaan voor zeer veel verschillende groepen. Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving. Maar De Balie is meer: het is een kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën, het is een denktank. Het is de plek waar kunstenaars, wetenschappers en journalisten commentaar leveren op maatschappelijke ontwikkelingen en waar politici en beleidsmakers met kunstenaars, denkers, opinieleiders, aanstormende talenten en publiek met elkaar in contact komen.

De Balie heeft een café-restaurant met ongeveer 120 zitplekken aan het Leidseplein. We voeren een dagverse ontbijt-, lunch- en dinerkaart met huisgemaakte en seizoensgebonden producten. De Balie verzorgt ook regelmatig grote luxe diners, lunches of borrels uit eigen keuken voor groepen van 20 tot 200 gasten. Daarnaast verhuren we onze vier zalen ook aan partijen voor congressen, clubavonden, kleine vergaderingen, presentaties en flexwerkplekken. De Balie is ook uitstekend uitgerust voor hybride evenementen en professionele uitzendingen.

De Balie zoekt een

Eventplanner Horeca

fulltime (38 uur per week), per 01-12-2021

De Balie bestaat uit een bevlogen team van circa 70 collega’s, meer dan de helft daarvan werkt in het horecateam. We zoeken een collega die zich ontfermt over het aannemen van grote en kleine horecapartijen en evenementen met een groot horeca-aandeel in de zalen. Hiernaast maak je de roosters voor de bediening, kassa, algemene dienst en banqueting. Je stemt de personeelsbezetting af op de publiekstromen van onze programmering, maar ook op de drukte bij onze culturele buren op en rond het Leidseplein. Je bent deel van het Horeca bedrijfsleidersteam en werkt samen met de Bedrijfsmanager horeca die de dagelijkse vloer aanstuurt. Daarnaast werk je nauw samen met de Planning & Productiemanager.

Waaruit bestaan je werkzaamheden?

 • Aannemen en plannen van evenementen met horeca afname;
 • Pre-productie van evenementen en dagleiding van evenementen met groot horeca element;
 • Bewaken marges personeel i.s.m. Bedrijfsmanager horeca;
 • Afstemmen van inkoop voor events;
 • Input leveren voor personeelsgesprekken;
 • Zorgdragen voor de interne en externe communicatie m.b.t. horeca partijen;
 • Maken horeca/kassa/evenementenroosters (voor ca. 25-35 medewerkers);
 • Incidenteel bijspringen op de vloer, bij afwezigheid van de Bedrijfsmanager horeca.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een sterke planning & productie mentaliteit;
 • Je kunt overzicht en rust bewaren;
 • Je hebt heldere communicatie skills;
 • Je kunt knopen doorhakken;
 • Je bent een people manager en gastvrij;
 • Je hebt horeca ervaring in een leidinggevende functie.

Wat breng je mee?

 • Meerjarige ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent woonachtig in regio Amsterdam;
 • Je bent flexibel om in de avonden en weekenden te werken als de door jouw te coördineren evenementen plaatsvinden (je werkt gedeeltelijk kantoortijden maar je rooster is afhankelijk van partijen).

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende en dynamische werkplek in het hart van Amsterdam;
 • Een fulltime dienstverband van 38 uur;
 • Een functie die is ingeschaald volgens de Horeca CAO (functiegroep 6 of 7, afhankelijk van ervaring);
 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • De mogelijkheid om naar hartenlust onze programma’s en films te bezoeken;
 • De kans om je te ontwikkelen op een prominente plek waar altijd wat gebeurt;
 • Een open, professioneel en bevlogen team van collega’s.

Solliciteer
Stuur je motivatiebrief met CV o.v.v. “Sollicitatie eventplanner horeca” naar vera.lenssen@debalie.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Zarou van Dis via zarou.vandis@debalie.nl of 06-54977338.

De sluitdatum van deze vacature is zondag 17 oktober 2021. Sollicitanten krijgen uiterlijk 21 oktober bericht en de eerste ronde gesprekken worden daarna z.s.m. ingepland.

Referentieonderzoek zal onderdeel vormen van deze sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.