Cultuurmarketing: Communicatie-medewerker

Cultuurmarketing in Amsterdam zoekt een Communicatiemedewerker voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-10-2021Als communicatiemedewerker breng je de activiteiten van Cultuurmarketing onder de aandacht van onze doelgroep van professionals die werkzaam zijn in de culturele sector. Je bent daarbij creatief in woord en beeld, hebt oog voor hoe het beter kan en streeft naar optimaal bereik via de communicatiekanalen.

Cultuurmarketing is een community van 1200 leden die werkzaam zijn bij de grootste en kleinste culturele organisaties in Nederland en België. Zij vinden elkaar in hun gezamenlijke doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed. Cultuurmarketing ondersteunt de culturele sector hiermee door professionals op te leiden en met elkaar te verbinden, nieuwe vakkennis te ontwikkelen, positieve verandering in de sector in gang te zetten en onderzoek te doen. Dit alles om ervoor te zorgen dat culturele professionals alle kennis, vaardigheden en netwerken in huis hebben om kunst en cultuur voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te laten zijn.

Per 1 november 2021 zijn wij op zoek naar een

Communicatiemedewerker

16 uur per week

De werkzaamheden
Het takenpakket bestaat uit:

  • Je schrijft en verstuurt nieuwsbrieven, direct mails en controleert en werkt automatische mailflows bij.
  • Je beheert onze social media kanalen, waarbij je verantwoordelijk bent voor de contentplanning, contentcreatie en groei van de kanalen.
  • Je maakt, evalueert en optimaliseert advertentiecampagnes op Linkedin, Facebook en Instagram.
  • Je hebt oog voor verbetering van de huidige communicatieteksten op de website van Cultuurmarketing en analyseert de resultaten van overige communicatiemiddelen.
  • Je ondersteunt collega’s waar nodig in de inhoudelijke activiteiten van Cultuurmarketing.

Wat vragen we:
Wij zoeken een medewerker met een hands-on-mentaliteit, die tegelijkertijd overzicht houdt en analytisch te werk gaat om tot ideeën voor verbetering van de communicatie te komen. Je bent gepassioneerd over marketingcommunicatie in de culturele sector, bedreven in copywriting, gestructureerd, proactief in overleg met collega’s en ziet het als een kans om jouw kennis over marketing en communicatie in de culturele sector te verdiepen.

Wij vragen een afgeronde communicatie- of marketingopleiding op hbo- of universitair niveau en minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie waarbij in ieder geval contentcreatie voor social media deel uitmaakt van het takenpakket. Ervaring met online adverteren en/of het werken in een CMS, CRM-systeem of mailprogramma is een pre.

Wat bieden wij
Wij bieden vanaf 1 november 2021 een contract van 8 maanden voor 16 uur per week, met uitzicht op verlenging en een uitbreiding van taken en uren. Als organisatie staan we voor ontwikkeling van professionals, datzelfde passen we toe via een persoonlijk ontwikkelingsplan dat in het teken staat van jouw motivaties en ambities.

Bij Cultuurmarketing kan je jouw kennis over marketing en communicatie uitbreiden en leer je de culturele sector in Nederland en België diepgaand kennen. Ons kantoor is gevestigd in Cinetol, een creatieve broedplaats in de Pijp in Amsterdam met een poppodium en een bar. Er is mogelijkheid om (deels) thuis te werken.

Over het Cultuurmarketing team
Het Cultuurmarketing team bestaat uit vier medewerkers en is toegewijd, betrokken en toegankelijk. Ieder van ons onderschrijft het belang van een divers team en draagt bij aan een inclusieve bedrijfscultuur waar ieder gelijke kansen krijgt ondanks verschillen in geaardheid, fysieke en mentale mogelijkheden, achtergrond en geloofsovertuiging.

Cultuurmarketing is een kleine organisatie met grote teamspirit die waarde hecht aan zelfontplooiing en professionele ontwikkeling. Samen hebben we de energie om Cultuurmarketing uit te bouwen tot een van de meest inspirerende communities van Nederland en België.

Reageren
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Hilde Smetsers via 020-261 47 27. Solliciteren is mogelijk door een motivatie en cv  te mailen naar hilde@cultuurmarketing.nl. Dit is mogelijk tot en met 3 oktober. Je bent niet verplicht om je geslacht en geboortedatum in je cv en motivatie te vermelden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.