Bibliotheek Rotterdam: Cultureel Programmeur

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Cultureel Programmeur voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 24-09-2021Bibliotheek Rotterdam is met ruim 2,6 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze doelstelling? Het bieden van vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat inwoners van Rotterdam zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de samenleving. De bibliotheek staat voor leesplezier, taalvaardigheid, informeren, leren, ontmoeting en debat en kennismaken met kunst en cultuur. Bibliotheek Rotterdam is een van de belangrijkste culturele instellingen die mede bijdraagt aan het culturele klimaat in de stad.

Natuurlijk, bij ons kun je boeken, muziek en films lenen. Maar we hebben nog veel meer in huis. Zo vinden er maandelijks vele (online) activiteiten plaats in onze vestigingen. We hebben vier theaters tot onze beschikking, ruimte om te exposeren, plekken voor workshops, debatten en filmvertoningen. We dragen eraan bij dat Rotterdammers op een laagdrempelige manier via collectie, programmering en tentoonstellingen in aanraking komen met kunst, literatuur en cultuur. Ook faciliteren we dat de inwoners van de stad in gesprek kunnen komen met elkaar en het debat kunnen voeren over maatschappelijke en actuele thema’s

Wij zijn op zoek naar een Cultureel Programmeur die tijdelijk onze organisatie komt versterken.

Cultureel Programmeur

20 uur per week

Als cultureel programmeur ben je onder meer verantwoordelijk voor de culturele activiteiten, en programma’s rondom debatten en exposities. Onze activiteiten draaien vaak om het geschreven en gesproken woord, zijn inspirerend en informatief en zijn voor iedereen toegankelijk.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt ervoor dat er een actueel en inspirerend cultureel jaarprogramma ligt, waarbij je inspringt op de actualiteit en trends en waarmee je ook bezoekers weet aan te spreken die gewoonlijk niet zo snel naar een culturele activiteit of voorstelling gaan.
 • Je legt contacten met sprekers, uitgeverijen, boekhandels, auteurs en productiehuizen om voorstellingen en activiteiten te kunnen inplannen in ons theater. Bijvoorbeeld onze bibliotheekcolleges en Grote Namen Series in het bibliotheektheater.
 • Op kleinere podia in de Centrale en in onze vestigingen vinden diverse activiteiten plaats die te maken hebben met kunst, cultuur en debat. Jij zet deze activiteiten uit en onderhoudt daarbij contact met onze samenwerkingspartners, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers.
 • We werken vaak samen met vrijwilligers en stagiairs, bijvoorbeeld bij kleine en grote evenementen en in het bibliotheektheater. Je helpt en inspireert hen bij hun werkzaamheden, en je geeft hen taken en opdrachten.
 • Je bent contactpersoon voor een netwerk van relevante Rotterdamse culturele (debat)partners en community’s.

Wie zoeken wij?
Onze ideale kandidaat is een echte netwerker, sterk in relatiemanagement en weet veel van het culturele en literaire domein. Je bent inspirerend, ondernemend en anticipeert op mogelijkheden. Je werkt planmatig, resultaat- en doelgericht en houdt daarbij de uitgezette lijn voor ogen van onze missie: cultuur en debat dicht bij Rotterdammers brengen. Natuurlijk sta je er niet alleen voor! De werkzaamheden voer je samen met een collega-programmeur en o.a. activiteitenbegeleiders uit.

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding (bijvoorbeeld Eventmanagement);
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt een aantoonbaar uitgebreid netwerk in de Rotterdamse culturele sector
 • Je weet (nieuwe) bezoekers aan je te binden
 • Je hebt ervaring met het werken met freelancers, stagiairs en vrijwilligers;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Je bent flexibel en vindt het geen probleem af en toe ook buiten kantoortijd te werken

Wat bieden wij?
Deze functie is ingeschaald in schaal 8 CAO Openbare Bibliotheken met een minimum maandsalaris van €2.749,- en €3.523,- bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, voor de duur van minimaal vier maanden. Daarnaast bieden wij vakantiegeld, een eindejaarsuitkering (3,25%) en deelname aan het pensioenfonds POB. Ook bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals korting op bedrijfsfitness, e-learning via GoodHabitz, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en uiteraard een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek. Deze geeft o.a. onbeperkt toegang tot het lenen van boeken, e-books en luisterboeken

Hoe solliciteer je?
Heb je belangstelling voor deze functie en beschik je over de gevraagde ervaring, competenties en motivatie? Stuur dan voor 24 september 2021 een motivatiebrief en C.V. naar: sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Efine Pavilons, teammanager Programmering & Verhuur, e-mail: e.pavilons@bibliotheek.rotterdam.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.