Bibliotheek Noordwest Veluwe: Projectleider VoorleesExpress

Bibliotheek Noordwest Veluwe in Harderwijk zoekt een Projectleider VoorleesExpress voor 15 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-09-2021Werken in de bibliotheek is veel meer dan boeken alleen. Het is een inspirerende, informatieve omgeving waar ontwikkeling en plezier centraal staan. Bibliotheek Noordwest Veluwe is een organisatie met vestigingen in Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten.

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers wekelijks voorlezen aan kinderen met een taalachterstand. De vrijwilligers komen wekelijks een keer thuis bij het gezin en proberen in die tijd het voorleesritueel een blijvende plek te geven. De VoorleesExpress wordt al jaren in de gemeente Harderwijk uitgevoerd. Het project wordt nu uitgebreid naar de gemeente Nunspeet.

Wij zoeken een projectleider voor de VoorleesExpress in Nunspeet en Harderwijk.

Projectleider VoorleesExpress

15 uur per week

Wat ga je doen?
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het coördineren en positioneren van de VoorleesExpress binnen de gemeenten. Je onderhoudt contact met de verschillende gemeenten, maar ook met scholen en maatschappelijke organisaties. Je draagt zorg voor de verdere uitbreiding en continuering van het project. In Nunspeet betreft het het opzetten en implementeren van de VoorleesExpress en in Harderwijk in continuering en borging van het project. Je geeft leiding aan en onderhoudt contact met de coördinatoren van het project en (potentiële) vrijwilligers in samenwerking met de huidige projectleider waarvan je op termijn de taken overneemt.

Je bent:

  • in staat leiding te geven aan een team vrijwilligers;
  • in staat om samenwerking aan te gaan en goed te communiceren met partners (scholen, maatschappelijke instellingen, fondsen, et cetera);
  • een lokale netwerker en verbinder;
  • resultaatgericht en zelfstandig.

Je hebt:

  • een hbo-werk- en -denkniveau (bij voorkeur SPH, MWD of vergelijkbare opleiding);
  • ervaring met de praktische organisatie van projecten;
  • uitstekende communicatieve en digitale vaardigheden;
  • een rijbewijs en eigen vervoer.

Wie zijn wij?
De Bibliotheek Noordwest Veluwe is dé ontmoetingsplek voor alle bewoners van de Noordwest Veluwe die graag lezen, leren of hun taal- of digitale vaardigheden willen ontwikkelen. We zijn de centrale (start)plaats voor lezen, leren, informeren en participeren. Met zo’n 64 medewerkers en bijna 250 vrijwilligers vormen we een professionele en lerende organisatie: gastvrij, betrouwbaar, bekwaam, ondernemend en enthousiasmerend.

Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden je een uitdagende functie als projectleider in een inspirerende en snel veranderende werkomgeving. Je treft een team enthousiaste en zeer betrokken collega’s. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en is ingeschaald in schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken. Het gaat om een functie van gemiddeld 15 uur per week.

Hoe kun je reageren of informatie opvragen?
Mail jouw motivatie met cv vóór 22 september 2021 naar Linda Mulder, manager Programmering & Educatie: linda.mulder@bibliotheeknwveluwe.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de huidige projectleider Aimée Streefland. Zij is bereikbaar op: aimee.streefland@bnwv.nl en op 06-155 845 78.

De eerste gespreksronde staat gepland op 27 september 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.