Bibliotheek Bollenstreek: Programmamanager

Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest zoekt een Programmamanager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-09-2021Wie zijn wij?
De Bibliotheek Bollenstreek verzorgt met acht vestigingen en een volksuniversiteit het bibliotheekwerk in de gemeenten Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. De organisatie is in transitie van een traditionele uitleenbibliotheek naar een bredere maatschappelijk-educatieve bibliotheek. De Bibliotheek Bollenstreek werkt onder meer samen met scholen, welzijnsorganisaties, maatschappelijke en culturele instellingen en lokale overheden. Naast leesbevordering in de bibliotheek en op school zal de focus de komende jaren liggen op (digitale) basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Onze kernboodschap is: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.”

Programmamanager

32 uur per week

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een Programmamanager, die innovatief en resultaatgericht is op de inhoud, verbindend op de relatie en ondernemend richting samenwerkingspartners. De programma-manager realiseert met een breed team van vakspecialisten de ambities uit het Bibliotheekconvenant en Meerjarenbeleidskompas 2020-2023. Je weet daarbij focus en regie aan te brengen in taken en activiteiten. Tegelijkertijd ondersteun je het backofficeteam in hun professionele ontwikkeling en bouw je verder aan de organisatorische en projectmatige inrichting van het backoffice. Intern versterk je de innovatiekracht en de samenhang met het frontoffice. Extern zoek je actief naar samenwerking met partners in het sociaal domein.

Wat houdt de functie in?

  • Je bent als lid van het managementteam verantwoordelijk voor het management van het bovenlokaal bibliothecair Backoffice.
  • Je geeft leiding aan een team van twaalf vakspecialisten. Hierbij heb je een dienstbare stijl van leidinggeven: open, coachend, verbindend en waar nodig sturend.
  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en innovatie van de producten en de dienstverlening binnen de bibliotheek en voor de coördinatie en realisatie van activiteiten en projecten. Je draagt daarbij zorg voor een goede afstemming tussen het backoffice en frontoffice.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het relatienetwerk met strategische samenwerkingspartners.

Wat verwachten wij?

  • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau, aangevuld met relevante vervolgopleidingen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie en je leidinggevende vaardigheden zijn sterk ontwikkeld.
  • Ervaring met proces- en organisatieveranderingen is een pre.
  • Aantoonbare affiniteit met de identiteit en missie van het openbaar bibliotheekwerk.
  • Goede communicatieve vaardigheden en een voelspriet voor wat er om je heen gebeurt.
  • In het bezit van rijbewijs B. Zonder auto is deze functie lastig uit te oefenen.

Wij bieden
Een uitdagende en zelfstandige functie in een veranderende organisatie met veel inhoud, verantwoordelijkheid en vrijheid. Je kan je in deze functie goed ontwikkelen als manager en lid van het managementteam. Deze functie bij de Bibliotheek Bollenstreek is voor twee oud-collega’s de springplank geweest tot een functie als directeur-bestuurder in de bibliotheekbranche. Binnen ons managementteam wordt in een open en collegiale sfeer samengewerkt. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Het salaris in schaal 10 is, afhankelijk van opleiding en ervaring (minimaal € 3.519 en maximaal € 4.643 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Het betreft een vast dienstverband met een proefperiode van twee maanden. De standplaats is Oegstgeest.

Informatie
Voor meer informatie en reacties kun je contact opnemen met Hans Portengen, directeur-bestuurder: jportengen@bibliotheekbollenstreek.nl of tel. 06-107 825 66.

Sollicitatie
Mail jouw sollicitatie uiterlijk 22 september 2021 naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl, ter attentie van dhr. J. Portengen en onder vermelding van Programmamanager. De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op 5 oktober 2021 en de tweede gespreksronde op 18 oktober.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.