Bibliotheek Bollenstreek: Programmamakers / Community Librarians

Bibliotheek Bollenstreek in Noordwijk zoekt Programmamakers / Community Librarians voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-09-2021Wie zijn wij?
De Bibliotheek Bollenstreek verzorgt met acht vestigingen en een volksuniversiteit het bibliotheekwerk in de gemeenten Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. De organisatie is in transitie van een traditionele uitleenbibliotheek naar een bredere maatschappelijk-educatieve bibliotheek. De Bibliotheek Bollenstreek werkt onder meer samen met scholen, welzijnsorganisaties, maatschappelijke en culturele instellingen en lokale overheden. Naast leesbevordering in de bibliotheek en op school zal de focus de komende jaren liggen op (digitale) basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Onze kernboodschap is: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.”

Programmamakers / Community Librarians

32 uur per week

Wie zoeken wij?
Wij zoeken twee programmamakers die invulling geven aan de projecten, activiteiten en diensten van de bibliotheek voor de doelgroepen 18+ met de focus op leesbevordering, basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Je bent een zelfstandige en flexibele collega met een praktische, klantgerichte instelling en organisatorische capaciteiten. Jij weet verbinding te maken en te onderhouden met gemeenten, samenwerkingspartners en inwoners. Je haalt bij hen op waar de behoefte en vraagstukken liggen en vertaalt dit samen met inwoners, partners en jouw team naar een activiteitenprogramma. Je zorgt ervoor dat de activiteiten vlot en professioneel georganiseerd en uitgevoerd worden.

Je houdt je bezig met

  • Het zelfstandig en in teamverband organiseren, coördineren en uitvoeren van activiteiten.
  • Het onderhouden en versterken van het lokale netwerken van de bibliotheek.
  • Het ontwikkelen van het cursusaanbod van de volksuniversiteit.
  • De interne ondersteuning en communicatie met de collega’s in de frontoffice.

Wat verwachten wij?

  • Hbo-werk- en -denkniveau.
  • Digitaal vaardig en mediawijs.
  • Ervaring in het (projectmatig) organiseren en uitvoeren van activiteiten.
  • Aantoonbare affiniteit met het bibliotheekwerk.
  • Goede communicatieve en presentatievaardigheden.
  • Een netwerker en teamwerker met flair, doorzettingsvermogen en een flexibele instelling.

Wat bieden wij?
Een prettige en stimulerende werkomgeving, waarin eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Je werkt vanuit de backoffice voor de gemeenten Noordwijk en Oegstgeest of voor de gemeenten Lisse en Teylingen. Jouw standplaats is Noordwijk of Sassenheim.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Het salaris is gebaseerd op schaal 8, afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 2.804 en maximaal € 3.593 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het betreft een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Afhankelijk van opleiding en ervaring behoort de opleiding tot mediacoach tot de mogelijkheden.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jet Govers, Programmamanager Backoffice a.i., tel. 071-515 05 87.

Sollicitatie
Sollicitaties, voorzien van cv en motivatie kunnen uiterlijk 22 september gemaild worden naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl ter attentie van Jet Govers, onder vermelding van Sollicitatie Programmamaker. De oriënterende gesprekken zullen plaatsvinden op 7 oktober 2021. Het tweede gesprek op 13 oktober.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.