Bibliotheek Bollenstreek: Lid Raad van Toezicht

Bibliotheek Bollenstreek in Lisse zoekt twee Leden Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 22-09-2021Wie zijn wij?
De Stichting Bibliotheek Bollenstreek verzorgt met acht vestigingen en een volksuniversiteit het bibliotheekwerk in de gemeenten Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. De organisatie is in transitie van een traditionele uitleenbibliotheek naar een bredere maatschappelijk-educatieve bibliotheek. De Bibliotheek Bollenstreek werkt onder meer samen met scholen in het werkgebied, welzijnsorganisaties, maatschappelijke en culturele instellingen en lokale overheden. Naast leesbevordering in de bibliotheek en op school zal de focus de komende jaren liggen op (digitale) basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Onze kernboodschap is: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.”

Leden Raad van Toezicht

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar twee leden voor de Raad van Toezicht. De raad bestaat uit zeven leden en werkt volgens de Governance Code Cultuur en de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr). De raad houdt toezicht op het beleid van de directie en de algemene gang van zaken in de stichting. De leden van de raad brengen expertise en een netwerk mee en staan de directie met advies bij. De Bibliotheek Bollenstreek zoekt nu twee leden met expertise op het terrein van onderwijs & cultuur en HRM.

Wat houdt de functie in?

  • Je houdt toezicht op het beleid van de directie en de algemene gang van zaken binnen de stichting;
  • Je adviseert de directie in brede zin en specifiek op het terrein van de eigen expertise;
  • Je woont vijfmaal per jaar de vergadering bij van de Raad van Toezicht.

Wat verwachten wij?

  • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
  • Affiniteit met het bibliotheekwerk;
  • Verbonden aan de regio en beschikt over een relevant netwerk in het werkgebied van de stichting;
  • In staat tot zelfreflectie, zelfcontrole en evaluatie van eigen functioneren en dat van de Raad van Toezicht;
  • Onafhankelijk en positief-kritisch;
  • Discreet en integer;
  • In staat binnen een team te werken.

Wij bieden
Een interessante functie als commissaris in een veranderende organisatie. Je kan je in deze functie goed ontwikkelen als lid van de Raad van Toezicht. Dit draagt bij aan loopbaanontwikkeling en netwerkvorming. De leden ontvangen geen beloning, onkosten gemaakt tijdens werkzaamheden als lid van de raad worden wel vergoed.

Informatie
Voor meer informatie en reacties kun je contact opnemen met Jan Kippers, Voorzitter Raad van Toezicht: 06-408 133 91.

Sollicitatie
De Bibliotheek Bollenstreek wil een inclusieve organisatie zijn en streeft naar diversiteit in de samenstelling van de Raad van Toezicht qua afkomst, leeftijd, gender of geaardheid.

Mail jouw sollicitatie uiterlijk 22 september 2021 naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl, ter attentie van dhr. J. Kippers en onder vermelding van Raad van Toezicht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.