Bibliotheek Bollenstreek: Invalkrachten

Bibliotheek Bollenstreek in Lisse zoekt Invalkrachten voor 4-20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 22-09-2021Wie zijn wij?
De Bibliotheek Bollenstreek verzorgt met acht vestigingen en een volksuniversiteit het bibliotheekwerk in de gemeenten Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. Het is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, studeren, gebruik maken van IT-voorzieningen of deelnemen aan diverse activiteiten. Elke vestiging heeft zijn eigen sfeer en dynamiek. Eén ding hebben ze gemeen: overal werken onze medewerkers en vrijwilligers aan een zo goed mogelijk invulling van onze wettelijke taken in een gastvrije omgeving.

Invalkrachten

4-20 uur per week

Wie zoeken wij?
Een energieke bibliotheekmedewerker die graag veel variatie heeft in zijn werk. Je hebt een gastvrije, dienstverlenende en praktische instelling. Je bent een flexibele aanpakker, die het leuk vindt om in al onze vestigingen als invalkracht werkzaam te zijn.

Je houdt je bezig met
In de bibliotheek ontvang je bezoekers, samen met je collega-beroepskrachten en vrijwilligers. Daarnaast zorg je er voor dat de bibliotheken aantrekkelijke en inspirerende plekken zijn met toegankelijke, betrouwbare informatie voor alle bezoekers.

Jouw werkzaamheden in kort:

 • Ontvangen van bezoekers en verstrekken van informatie over onder meer de collectie, de online bibliotheek en het gebruik van websites van uitvoeringsinstanties van de overheid;
 • Zorgen dat alle apparatuur goed functioneert;
 • Zorgdragen voor een aantrekkelijke uitstraling en (boek)presentaties;
 • Instrueren van opruimmedewerkers en vrijwillige gastheren en -vrouwen.

Wat verwachten wij?

 • Op oproepbasis beschikbaar voor minimaal 4 en maximaal 20 uur per week;
 • Mbo-3-werk- en -denkniveau;
 • Enkele jaren werkervaring in consumentgerichte dienstverlening zoals hospitality, detailhandel of bibliotheek;
 • Kennis van en affiniteit met digitale ontwikkelingen en sociale media;
 • Ervaring met Office365;
 • Bereid om zo nodig een opleiding in bibliotheekwerk te volgen in eigen tijd;
 • Aantoonbare affiniteit met bibliotheken, cultuur of educatie.

Wat bieden wij?
Een prettige, gevarieerde werkomgeving, waarin eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Het betreft een min/max-contract voor een jaar. Het salaris is gebaseerd op schaal 3 of 4, afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 1.818,- en maximaal € 2.593,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Margo Slot, Manager Frontoffice, mslot@bibliotheekbollenstreek.nl, tel. 06 830 674 76.

Sollicitatie
Sollicitaties, voorzien van cv en motivatie kunnen uiterlijk 22 september gemaild worden naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl ter attentie van Margo Slot, Manager Frontoffice, onder vermelding van Sollicitatie Invalkracht. De oriënterende gesprekken zullen plaatsvinden op 28 september in Oegstgeest, de tweede gesprekken op 4 oktober in Noordwijk.

Gezien de samenstelling en leeftijdsopbouw van de teams in de frontoffice zijn wij met name op zoek naar kandidaten tot 40 jaar.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.