BiblioPlus: ICT-er

BiblioPlus in Boekel en Boxmeer zoekt een ICT-er voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenBiblioPlus en Bibliotheek De Lage Beemden slaan de handen ineen. Naast een vergelijkbare inhoudelijke koers zijn ook de gebruikte ICT-systemen binnen beide bibliotheekorganisaties grotendeels gelijk. Met samen meer dan 50.000 leden en meer dan een half miljoen bezoekers per jaar zijn beide bibliotheken grote cultureel-maatschappelijke organisaties in hun regio. We staan midden in de samenleving. Naast de bekende bibliotheekfuncties gericht op leesbevordering en leesplezier is het onze ambitie om via een diversiteit aan activiteiten, mensen in de regio te inspireren en met elkaar te verbinden, kennis te laten delen en te stimuleren een leven lang te blijven leren. Zo dragen we samen met een groot netwerk van betrokken partners bij aan een taal-, lees- en digitaal vaardige samenleving.

Het bibliotheekwerk verandert en daar hoort een eigentijdse ICT-infrastructuur bij. Systemen die aansluiten bij de behoefte van medewerkers en klanten. Beide organisaties hebben ruimte voor een parttime ICT-kracht (BiblioPlus 20 uur, De Lage Beemden 8 uur). BiblioPlus verzorgt het bibliotheekwerk in het Land van Cuijk en Maasduinen. De Lage Beemden heeft als werkgebied Gemert-Bakel, Boekel en Laarbeek.

Samen zoeken wij een

ICT-er

28 uur per week

Ben jij de collega die schakelt met onze leveranciers, meebouwt aan onze ICT-innovaties en die storingen snel weet te verhelpen? Als jij met jouw ICT-kennis maatschappelijke impact wil maken dan is de Bibliotheek voor jou een interessante werkgever.

Meer informatie over de ambities van BiblioPlus lees je in het beleidsplan voor 2021-2024: Verder bouwen aan de Bibliotheek van Nu. Meer informatie over de ambities van De Lage Beemden lees je in het beleidsplan voor 2022-2025: De Bibliotheek, vanzelfsprekend!

De functie:
Als ICT-er zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van wat er speelt op ICT-gebied in onze organisaties. Wij werken met meerdere partners samen om onze wifi, publiekscomputers, printfaciliteiten en natuurlijk het uitleensysteem optimaal te laten werken voor onze klanten. Ook help je ervoor te zorgen dat onze medewerkers en vrijwilligers hun dienstverlening naar onze klanten zo goed mogelijk kunnen vormgeven. Als coördinator ben je de spil van de organisatie op het gebied van de systemen. Je signaleert wat er moet gebeuren, lost problemen met soft- en hardware op, en schakelt daarbij de juiste partners in. Daarnaast houd je de lopende calls in de gaten en communiceer je actief met je collega’s over de afhandeling daarvan.

Naast issueafhandeling zoeken we ook nadrukkelijk iemand die mee wil denken met onze medewerkers en klanten. Op welke manier kunnen wij een nog betere dienstverlening realiseren en welke technologische innovaties zijn hiervoor nodig?

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, proactieve collega op minimaal MBO+ niveau, enkele jaren ervaring en een flinke dosis affiniteit met hardware, software en alles wat met ICT te maken heeft. Iemand die daadkrachtig is, iemand die anderen graag uitlegt hoe systemen werken, iemand die geniet van de vrijheid die deze functie met zich mee brengt en iemand die fouten durft te maken. Daarnaast is het belangrijk om een auto ter beschikking te hebben, omdat je regelmatig één van de vestigingen bezoekt.

Ons aanbod:
Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen organisaties in ontwikkeling, waar ruimte is voor creativiteit en innovatie. Wij stellen je aan voor een jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris is maximaal € 2.873 bruto per maand op basis van 36 uur (Schaal 6, cao Openbare Bibliotheken). De standplaatsen zijn afwisselend Boekel en Boxmeer.

Enthousiast voor deze functie?
Als deze functie jou op het lijf geschreven is, stuur dan je motivatie met CV naar Martine Huisman, adviseur P&O via: info@biblioplus.nl.

Nieuwsgierig naar wie we zijn?
Zoek ons dan op! Je kunt ons vinden op Facebook op www.bibliotheeklagebeemden.nl en op www.biblioplus.nl.

Vragen?
Neem contact op met Remco Weber, integraal manager Biblioplus, 0485 – 583 500, r.weber@biblioplus.nl of met Esther Göring, integraal manager De Lage Beemden, 06-18295736, esthergoring@bibliotheekdlb.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.